logo F1online.skF1online.sk

Tímovým kolegom Maxa nemôže byť len tak hocikto, hovorí Pérez

Sergio Pérez a Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 10. 2022

Smerujeme na nesporne najobľúbenejšie podujatie pre Sergia Péreza. Red Bull dorazí do Mexika ako novopečený víťaz Pohára konštruktérov a Max Verstappen ako majster sveta. Nič však nenasvedčuje tomu, že jeho túžba víťaziť nejak ochabla. Ani Maxov tímový kolega neočakáva vo zvyšku sezóny nejaké úľavy.

Verstappen už v tejto sezóne nemá o čo hrať, teda aspoň teoreticky. Pérez je naproti tomu ešte stále v boji o celkové druhé miesto a niet pochýb o tom, že doma nebude mať problém s nedostatkom motivácie. Nijakú zvláštnu pomoc od tímového kolegu však v nedeľu neočakáva.

„Nepotrebujem, aby mi niekto niečo dával, za tie roky som dosiahol všetko bez akýchkoľvek darov,“ povedal Pérez pre televíziu ESPN, na ktorú odkazuje portál RacingNews365.com.

„Koniec koncov, na niečo také ani nemyslím. Myslím iba na svoju prácu, ako ju môžem odviesť perfektne a zvíťaziť,“ dodal domáci miláčik.

Ten v priebehu tejto sezóny stratil na Verstappena až 126 bodov. Max podával v tomto roku absolútne dominantné výkony a o súboji s tímovým kolegom to platí taktiež. Zo začiatku to síce vyzeralo, že by mu Checo mohol byť vyrovnaným súperom, ale postupným vývojom strácal dych a Verstappen naopak zrýchľoval.

„Aby ste mohli byť Maxovým tímovým kolegom v Red Bulle, musíte byť psychicky veľmi odolný,“ povedal Pérez.

„Nie je to miesto, ktoré môže obsadiť ktokoľvek na rošte, takže som spokojný a hrdý na to, čo sa mi podarilo dosiahnuť s technikou, ktorú mám k dispozícii,“ dodal Mexičan.

Súvisiace články

Diskusia