logo F1online.sk

Audi má o Schumachera záujem, znie z Nemecka

Mick Schumacher
© LAT Images/Pirelli F1 Press Area
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 10. 2022

Rozhodnutie o budúcnosti Micka Schumachera bude jednou z hlavných tém nasledujúcich týždňov. Na dvere Haasu klope Nico Hülkenberg a americká stajňa zjavne nie je úplne nadšená z výkonov svojho mladíka. Ten teraz bojuje o vlastné formulové prežitie.

Zlomovým okamihom kariéry nemeckého mladíka nebola ani Veľká cena USA. Pilotovi Haasu síce opäť nešlo šťastie naproti, keď po technických problémoch v tréningoch a hodinách v kvalifikácii odštartoval do pretekov až z osemnásteho miesta.

V nedeľu však nádeje Schumachera ožili. Po vynikajúcom štarte sa ocitol v boji o najlepšiu desiatku a tiež dlho jazdil pred tímovým kolegom Kevinom Magnussenom. Avšak zrážka Fernanda Alonsa a Lanca Strolla znamenala zásadný obrat. Jeho Haas si z tejto kolízie odniesol určité poškodenie, ktoré neskôr ešte znásobil kontakt s Nicholasom Latifim. Okrem toho, Haas Schumachera povolal po druhýkrát do boxov, no ako sa ukázalo, zostať na trati a riskovať bolo lepšou alternatívou. To ostatne ukázal aj úspešný bodový zárez dánskeho pretekára.

„Určite si myslím, že sme boli na dobrej ceste za bodmi,“ povedal po skončení amerických pretekov Schumacher. „Auto sa však po zásahu úlomkami dosť poškodilo. Už nebolo možné z neho dostať úplné maximum. Neviem, čo k tomu mám ešte povedať.“

„Zdá sa, že sa nejakým spôsobom do auta dostal úlomok. Potom to všetko ešte zhoršil kontakt s Latifim. Pocit z auta už nebol ako predtým a tempo sa spomalilo,“ dodal Mick, ktorý správanie svojho monopostu po tomto incidente stroho zhrnul ako „na hovno“.

„Škoda, zdá sa, že nás smola naďalej prenasleduje,“ uzavrel Schumacher.

Toho tentokrát jeho šéf Günther Steiner podporil. „V prvom stinte mal Mick veľmi dobré tempo a odviedol fantastickú prácu. Došlo však k incidentu, pri ktorom nabral nejaké úlomky a stratil prítlak. Zatiaľ sme auto nevideli, ale zdá sa, že došlo k poškodeniu difúzora a ani s novými pneumatikami už nebolo možné jazdiť rovnaké časy,“ povedal šéf Haasu.

Toho tento týždeň čaká ďalšie kolo otázok ohľadne budúcnosti nemeckého pretekára. Tá totiž ešte stále nie je rozlúsknutá a verejnosť už začína byť netrpezlivá, najmä tá nemecká. Priestoru na špekulácie je skutočne neúrekom, no nemusíte byť expert, aby ste pochopili, že pre Schumachera bude lepšie udržať sa za každú cenu v Haase a nie si vziať rok voľno. Zvlášť, keď po potvrdení Logana Sargeanta vo Williamse zostáva vlastne už len jedno voľné miesto.

„Mick sa potrebuje v roku 2023 udržať na rošte,“ prehlásil Ralf Bach, reportér F1-Insider a Auto Bild. „Pretože mi je známe, že jeho budúcnosť je spojená s Audi. Majú oňho záujem a rokovania už prebehli. Viem s istotou, že rozhovory prebiehajú,“ uisťuje nemecký žurnalista.