logo F1online.sk

Norris zápasil v USA s bolesťami hlavy, dáva to za vinu hrboľatému okruhu

Lando Norris
© LAT Images/Pirelli F1 Press Area
Tomáš Masár
Tomáš Masár25. 10. 2022

Lando Norris zaznamenal na Veľkej cene USA ďalší solídny výsledok, keď sa v cieli radoval zo šiesteho miesta. Podal tak tradične dobrý výkon, no tentoraz to nemal vôbec jednoduché. Trpel značnou bolesťou hlavy, ktorú bol nútený zmierniť užitím veľkého množstva analgetík. Za vinníka tohto problému označil hrboľatý okruh v Austine.

„Posledných desať kôl som sa musel intenzívne koncentrovať, najmä na takejto trati. Je to tu veľmi hrboľaté. Bol som silne nadopovaný tabletkami proti bolesti hlavy. Veľmi som s tým tento víkend bojoval, pretože je to tu také hrboľaté,“ uviedol 22-ročný Brit v rozhovore pre médiá.

Norris priznal, že kvôli bolestiam sa obával, že by mohol byť nesústredený a urobiť chybu ako napríklad Valtteri Bottas, ktorý skončil v štrku. Bol preto obzvlášť opatrný, strata koncentrácie a nárazový vietor mohli ukončiť jeho preteky predčasne. „Naozaj to nebolo príjemné,“ poznamenal priebežne siedmy muž šampionátu o vplyve hrboľov na bolesť hlavy a následné sústredenie.

„Neviem, či je to pre nás lepšie alebo horšie ako pre iné autá, ale je to niečo, s čím veľmi bojujem. Keď si vezmem tabletky, pravdepodobne mi až tak nepomôžu, ale bojoval som s tým, takže bolo ľahké urobiť chyby, prebrzdiť, roztočiť sa. Valtteri sa roztočil predo mnou bezdôvodne alebo bez dôvodu, o ktorom by som vedel,“ poznamenal.

Na otázku, či obnova povrchu Okruhu Amerík pomohla s jeho hrboľatosťou, Norris odpovedal, že stále vidí priestor na zlepšenie. „Niektoré časti boli menej hrboľaté, takže som veľmi rád, že boli obnovené. Polovicu trate vynovili – tá polovica je o niečo lepšia. Nie je to ale také dobré, aké by to malo byť, najmä v týchto autách. Myslím si, že v minuloročných autách by sme sa nesťažovali, v tohtoročných sa ale sťažujeme na všetko,“ uzavrel držiteľ šiestich pódiových umiestnení.