logo F1online.sk

Wolff uvažuje nad svojou budúcnosťou: Ešte som sa nerozhodol

Toto Wolff
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala14. 8. 2020

Mercedesu sa pod vedením Tota Wolffa podarilo dosiahnuť fenomenálne úspechy. Šéfovi strieborných šípov sa však na konci tohto roka končí zmluva a zatiaľ nie je jasné, čo bude robiť po tejto sezóne. Wolff vraj nevidí dôvod na odchod z Mercedesu, ale pripúšťa, že stále o svojej budúcnosti rozmýšľa.

Wolff prezradil, že o všetkom rokuje s Olom Källeniusom, šéfom Daimleru, materskej spoločnosti Mercedesu. “Viacero faktorov prispieva k tomu, že chcem zostať, ale pýta si to svoju daň. Nemám žiaden dôvod nepokračovať. Uvidíme, na akej pozícii.”

Toto Wolff je 30-percentným vlastníkom Mercedesu v F1, neočakáva sa teda, že by prerušil všetky spojenia so stajňou, ktorú priviedol k šiestim titulom a je na ceste za siedmym. “Chcem spraviť to, čo bude pre tento tím najlepšie, a aj naďalej vidieť, ako prosperuje. Naozaj ma baví moja aktuálna rola. Mám v pláne pokračovať, ale nechcem sa ocitnúť v situácii, keď sa z veľmi dobrého stanete zrazu len dobrým.”

Od rozhodnutia Tota Wolffa má závisieť aj budúcnosť Lewisa Hamiltona, uviedol šesťnásobný šampión. Rakúsky biznismen si ale nemyslí, že jeho rozhodnutie by bolo pre Hamiltona také dôležité.

“Najlepšie, čo Lewis môže spraviť, je zostať. A presne to aj chce spraviť,” prezradil Toto Wolff. “Má možnosť dosiahnuť tu obrovský úspech. Lichotí mi, keď hovorí, že to závisí od toho, čo spravím ja, ale on ma nepotrebuje.”

“Ja som sa ešte nerozhodol. Tieto rokovania práve prebiehajú. Sú pozitívne a bavia ma. Nechcem ale navodiť dojem, že odchádzam, pretože to nie je ten prípad. Len reflektujem smerovanie F1, čo sa deje okolo COVID-u a tiež nejaké osobné rozhodnutia,” pokračoval. “Suzie sa má dobre, keď šéfuje tímu Formuly E. To znamená, že je pomerne často preč. Ja som bol za posledných osem rokov na nejakých 120 veľkých cenách. Aj o tomto premýšľame.”

Súvisiace články