logo F1online.skF1online.sk

Steiner: Cieľom sú pódiá, MoneyGram nebude vplývať na jazdeckú otázku

Günther Steiner
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 10. 2022

Americký tím Haas čoskoro započne novú kapitolu svojej histórie. Tá je síce krátka, no pred štartom amerického víkendu spečatil dohodu už so svojím tretím titulným sponzorom. Po neúspešných, ba priam bizarných príbehoch, ktoré napísal v spolupráci s Rich Energy a Uralkali, dostáva šancu americká spoločnosť MoneyGram. Tá už vyzerá ako o poznanie serióznejší partner.

Nemalo by dôjsť k významnej zmene vzhľadu, keďže farby nového kľúčového partnera sú zároveň farbami Haasu. Taktiež nemajú pripraveného syna majiteľa, ktorého chcú posadiť do kokpitu. Z prvej spoločnej tlačovky oboch spoločností sme sa dozvedeli, že MoneyGram nebude mať vplyv na personálne obsadenie v kokpitoch amerického tímu.

Pri spojení americkej stajne a amerického titulného sponzora sa totiž automaticky núka otázka, či nie je vhodný čas aj na amerického pretekára. „Vždy som hovoril, že by bolo skvelé ho mať, ale ten čas raz príde,“ povedal šéf Haasu Günther Steiner.

„Potrebujeme na to toho správneho človeka. Jazdecká otázka však nie je súčasťou tejto dohody, hoci keď tu hovoríme o jazdcovi Moneygram Haas F1 Team, tak je, samozrejme, súčasťou dohody.“

„Nie je to však tak, že teraz čelíme tlaku posadiť do auta Američana alebo napríklad Micka. Myslím si, že sa pokúsime posadiť do kokpitu toho najlepšieho jazdca, ktorý umožní tímu napredovať,“ dodal Steiner.

Haas teraz bude mať potrebný rozpočet, aby ukázal, čo sa v ňom skrýva. Detaily dohody síce nepoznáme, ale hovoríme tu o desiatkach miliónov dolárov, ktoré teraz bude môcť Haas investovať a posunúť sa dopredu.

„Vďaka tejto dohode môžeme naplniť rozpočtový strop,“ povedal Steiner. „Samozrejme, veľké tímy môžu mimo rozpočtového stropu stále míňať viac, ale vždy som hovorieval, že s rozpočtovým stropom by nemal nastať problém v tom, že nedokážete za žiadnych okolností bojovať o pódiá. A to chceme.“

„Myslím si, že s touto dohodou môžeme urobiť ďalší krok a o niekoľko rokov bojovať o stupne víťazov. Nesľubujem, že to bude v budúcej sezóne, pretože práve sme sa spamätali z dvoch ťažkých rokov. Podarilo sa nám však zotaviť a naďalej zlepšovať, ale chce to čas,“ dodal Steiner.

Súvisiace články

Diskusia