logo F1online.skF1online.sk

Verstappen po Monze poradil de Vriesovi, nech zavolá Markovi

Max Verstappen a Nyck de Vries
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík11. 10. 2022

Nyck de Vries sa dočkal! Už to vyzeralo, že sa to nikdy nestane, ale holandský pretekár si predsa len vybojoval zmluvu s AlphaTauri. Potreboval k tomu však „pomoc“ jedného zapáleného slepého čreva a menšej kontroverzie so superlicenciou. Jeho úsilie však napokon slávilo úspech a dostal dôveru Helmuta Marka.

Paradoxné je, že v tíme AlphaTauri, ktorého úlohou je vychovávať pilotov pre potreby Red Bullu, nahradí 26-ročného Pierra Gaslyho 27-ročný Nyck de Vries. To však zrejme nevadí, keďže Helmut Marko mal pôvodne zálusk na Coltona Hertu. Finančná ponuka Alpinu ho však zrejme napokon presvedčila uspokojiť sa aj s de Vriesom.

Pre Holanďana bola rozhodujúca Veľká cena Talianska. Tam nasadol do Williamsu, skončil deviaty a všetkých ohúril. Pomocnú ruku mu podal aj jeho krajan Max Verstappen.

„Po Monze sme zašli na večeru, na ktorej som mu povedal, nech zavolá Helmutovi Markovi, keďže nikdy neviete, čo sa stane,“ povedal Verstappen. „Vtedy bol ten správny čas ozvať sa mu. Helmut zrejme bude v pondelok stále nadšený z nedeľných pretekov. Nakoniec to celkom dobre zafungovalo a som zaňho veľmi rád.“

„Nyck na to dlho tlačil a je neuveriteľné, že nakoniec dostane svoju šancu,“ povedal Verstappen, ktorý dodal, že po de Vriesovom deviatom mieste v Monze „už netreba diskutovať“ o jeho schopnosti zvládnuť úlohy pilota Formuly 1.

„Helmut je ten typ človeka, ktorému keď sa niečo zapáči, tak mu nechýba odvaha to aj uskutočniť. Dal mu teda sedačku, zatiaľ čo ostatné tímy sú možno opatrnejšie,“ povedal Verstappen.

„Toto sú skvelé novinky. Sme dobrí priatelia,“ dodal.

Holandský pretekár sa tak dočká svojho veľkého dňa. Ten síce prišiel už v Monze, ale bude to až na štarte ročníka 2023, kedy ho všetci prestanú považovať za mladíka alebo nováčika a stane sa pilotom Formuly 1.

Súvisiace články

Diskusia