logo F1online.sk

Podľa Wolffa sa z Verstappena stal vážny súper v boji o titul

Lewis Hamilton a Valtteri Bottas
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala13. 8. 2020

Max Verstappen sa víťazstvom na VC 70. výročia F1 dostal na druhú priečku v Pohári jazdcov. Na Lewisa Hamiltona stráca 30 bodov, čo nie je málo, ale treba pripomenúť, že na prvých pretekoch roka vypadol z druhého miesta. Mohol byť teda Lewisovi Hamiltonovi oveľa bližšie. Podľa Tota Wolffa Red Bull ukazuje, že Mercedes nedostane nič úplne zadarmo.

Toto Wolff pred každými pretekmi zdôrazňuje, že Mercedes to nikdy nebude mať ľahké, keďže najrýchlejší monopost nie je zárukou víťazstiev. Nuž a na druhých pretekoch v Silverstone Mercedes nemal ani ten najrýchlejší monopost.

Dokázalo Verstappenovo víťazstvo, že boj o titul je stále otvorený? “Myslím si, že áno,” pritakáva Toto Wolff. “Túto situáciu si ale tak trochu užívam, pretože všetci hovorili — toto bude pre Mercedes ako prechádzka ružovou záhradou. A už je to tu.”

“Ani zďaleka to nebola žiadna prechádzka. Naše auto jednoznačne nebolo najrýchlejšie, možno nebolo ani druhé najrýchlejšie,” pokračuje šéf strieborných šípov. “V minulosti sme už videli, že horúce počasie nášmu autu nevyhovuje. Ako som už ale predtým povedal, je to komplikovanejšie. Ale teším sa na túto výzvu.”

“Pravdepodobne máme najrýchlejší balík, ale najrýchlejší balík má aj najviac prítlaku. A keď máte najviac prítlaku, aj pneumatiky musia pracovať najtvrdšie. V tomto smere sa ešte musíme naučiť, ako auto nastaviť tak, aby sme gumám trochu pomohli.”

“Som zvedavý, ako sa nám bude dariť v Barcelone. Máme pár dní na to, aby sme tomu porozumeli. A nič nie je lepšie ako poriadna výzva,” dodal Wolff.

Mercedes bude mať piatkové aj sobotňajšie tréningy na to, aby s degradáciou a pľuzgiermi niečo spravil. No keďže Pirelli priviezlo do Barcelony tri najtvrdšie zmesi, tak to azda ani nebude nutné.