logo F1online.skF1online.sk

Alonso sa teší s Verstappenom: Vitaj v klube!

Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala10. 10. 2022

Max Verstappen sa v nedeľu dostal do elitnej spoločnosti sedemnástich pilotov Formuly 1, ktorí počas svojej kariéry dokázali získať aspoň dva tituly majstra sveta. Fernando Alonso po pretekoch neváhal a Holanďana hneď vo formulovej smotánke privítal.

Pred 302 dňami bol Max Verstappen bez titulu a dnes má na konte dva. Zaujímavosťou je, že hoci len nedávno oslávil 25. narodeniny, už teraz má identické štatistiky ako 41-ročný Fernando Alonso: Dva tituly majstra sveta a 32 víťazstiev.

Fernando Alonso vychválil Maxa Verstappena vo videu, ktoré Alpine zverejnil na sociálnych sieťach. “Gratulujem Maxovi a Red Bullu. Tento rok odvádzajú fenomenálnu prácu. Keď vyhráte majstrovský titul už štyri preteky pred koncom, znamená to, že sa vám podarilo niečo výnimočné. Gratulujem, vitaj v klube!”

V histórii sa len dvom jazdcom podarilo spečatiť zisk titulu presne štyri preteky pred koncom: Michaelovi Schumacherovi v rokoch 2001 a 2004, nuž a Sebastianovi Vettelovi počas sezóny 2011. To však nie je rekord, ten aj naďalej drží Schumacher za dominantný ročník 2002, v ktorom sa odjazdilo šesť veľkých cien po tom, čo sa z Nemca stal šampión.

Verstappen sa však môže pokúsiť aj o prelomenie tohto rekordu. Mladík, ktorý vyrastal v rodine Red Bullu, má pred sebou svetlú budúcnosť a nezdá sa, že by sa mu mohlo stať niečo podobné ako Fernandovi Alonsovi, ktorého majstrovský stroj sa zasekol po roku 2006.

“Dúfam, že budeš mať viac šťastia ako ja!” žartuje Alonso, ktorý by si však chcel zmerať sily s rodákom z Hasseltu. “V nasledujúcej sezóne budeš mať azda silnejších súperov ako tento rok a ja dúfam, že budem medzi nimi.”

Súvisiace články

Diskusia