logo F1online.sk

Sainz opäť tesne za najlepšími: Veľmi to chcem zmeniť

Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 10. 2022

Carlos Sainz sa opäť dostal do boja o pole position a opäť z neho vyšiel ako ten porazený. V sobotu v Suzuke rozhodovali stotinky sekundy a tie dnes španielskemu pretekárovi chýbali ako na tímového kolegu, tak na prvé miesto na štarte.

Keď skončíte so stratou 57 tisícin sekundy za pole position na treťom mieste, len ťažko sa môžete usmievať. Carlos Sainz bol opäť veľmi blízko, ale nie prvýkrát v tejto sezóne mali Max Verstappen a Charles Leclerc navrch. Zdá sa, že rodákovi z Madridu sa darí postupne približovať, ale stále to nestačí.

„Je to samozrejme frustrujúce, keďže už je to pár podujatí, čo bojujem spolu s Maxom a Charlesom o pole position, no vždy sa ocitnem pod nimi,“ povedal po kvalifikácii sklamaný Sainz.

„Som z toho trochu sklamaný. Do konca sezóny to chcem veľmi zmeniť a tiež smerom do budúceho roka, kedy toho bude dúfajme viac v hre. Dobré je aspoň to, že rýchlosť mám. V tejto druhej polovici sezóny sa mi podarilo nájsť omnoho viac rýchlosti v kvalifikácii. Dokážem na to s týmto autom zatlačiť oveľa viac a dostať sa na limit.“

„Štartujem však z tretieho miesta a nie z pole position, takže uvidíme v nedeľu,“ dodal Sainz.

Je zrejmé, že v boji o nedeľné víťazstvo to bude mať Ferrari nesmierne ťažké. Max Verstappen a Red Bull sú aj v Japonsku v skvelej forme. Okrem toho vieme, že Ferrari to v pretekovom tempe nejde tak dobre ako v kvalifikačnom.

„Myslím si, že máme v nedeľu skvelú príležitosť, nielen strategicky, ale svoju rolu by mohlo zohrať tiež počasie. Štartujem na čistej strane roštu a stať sa môže čokoľvek. Sme v dobrej palebnej pozícii v boji o víťazstvo. Neviem, či sa nám to podarí proti Maxovi, ktorý je rýchly za každých podmienok, ale z týchto pozícií môžeme útočiť,“ povedal Sainz.

Súvisiace články