logo F1online.skF1online.sk

Russell o Singapure: Takí rýchli sme v tomto roku ešte neboli

George Russell a Kuan-jü Čou
© LAT Images/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 10. 2022

Bol Singapur poslednou šancou Mercedesu na víťazstvo v tejto sezóne? Pri pohľade na tohtoročný kalendár je jasné, že počnúc Japonskom už nebude monopostu W13 vyhovovať veľa okruhov. Aj preto je pilotovi stajne Georgeovi Russellovi ľúto, že Mercedes nedokázal v Singapure uspieť počas víkendu, ktorý z hľadiska tempa nazval ako najkonkurencieschopnejší v tejto sezóne.

Odniesť si dva body z podujatia, na ktorom vás mnohí pasovali do roly spolufavorita, musí byť nesmierne frustrujúce. Lewis Hamilton v kvalifikácii určite ukázal, že jeho Mercedes dokáže byť na okruhu Marina Bay rýchly, no v nedeľných pretekoch to už išlo len z kopca.

„Tieto výkony sú viac-menej v súlade s tým, čo sme očakávali. Myslím si, že tieto preteky, zvlášť po letnej prestávke, nám naznačujú trend, na ktorých tratiach naše auto funguje dobre a na ktorých nie, čo nám ukazuje jasný smer, ktorým treba náš vývoj posúvať,“ povedal novinárom v Japonsku pilot tímu George Russell.

„Je veľká škoda, že sme to posledný víkend nedokázali využiť. Myslím, že všetci v tíme to cítia rovnako. Určite je stále množstvo pozitív, ktoré si môžeme odniesť, najmä po predchádzajúcom trápení na mestských okruhoch, no na tomto podujatí sme zrejme boli najrýchlejší od začiatku roka,“ prehlásil britský pretekár.

Pre Mercedes je to zvlášť veľká škoda pri pohľade na zvyšok sezóny. Kalendár už totiž mnoho podobných príležitostí neskrýva. Suzuka, Mexiko či Interlagos sú skôr rýchlostné okruhy, v Abú Zabí je to po renovácii taktiež o dosť rýchlejšie. Austin bude do karát Mercedesu hrať len čiastočne.

„Bol by som rád, keby sme tu v Suzuke boli rovnako konkurencieschopní ako minulý víkend, ale povedal by som, že to bude o niečo väčší boj,“ priznáva Russell.

„Myslím, že Ferrari bolo v tomto roku veľmi rýchle v stredne rýchlych zákrutách, Red Bull je zas vynikajúci na rovinkách. Nebude to teda jednoduché, myslím si však, že v nedeľu mávame celkom dobré tempo, takže nie je dôvod, prečo by sme sa nemohli dostať do boja,“ dodal Russell.

Súvisiace články

Diskusia