logo F1online.skF1online.sk

Pérez ľutuje, že ho ľudia neberú vážne: To je ten lenivý Mexičan

Sergio Pérez
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 10. 2022

Po svojom singapurskom víťazstve sa pilot Red Bullu Sergio Pérez posťažoval na to, ako sa k nemu verejnosť a médiá správajú. Dokonca tvrdil, že to robia kvôli jeho národnosti. Keďže sa mu v posledných týždňoch príliš nedarilo, v Singapure mu očividne spadol kameň zo srdca a vrátila stratená sebadôvera.

Sám Checo priznáva, že obdobie pred Singapurom preňho bolo veľmi ťažké. V posledných piatich pretekoch pred týmto víťazstvom sa dostal len raz na pódium. Na okruhu Marina Bay sa však opäť ukázal vo výbornom svetle, zajazdil bezchybne a zaslúžene zvíťazil.

Na tlačovej konferencii pred štartom japonského víkendu bol spytovaný na svoje pretekárske začiatky a či mal ako latinskoamerický pretekár pocit, že sa k nemu správajú inak.

„Kedykoľvek máte zlé preteky alebo si po pretekárskej stránke prechádzate náročnejším obdobím, tak pri latinskoamerických jazdcoch niekedy počujete hlasnejšiu kritiku. Chápete, stačí pár pretekov, nie napríklad celý rok,“ vysvetľuje Pérez.

„Môžete vidieť, že aj ostatní jazdci majú podobné problémy a takmer sa o tom nehovorí. Niekedy teda mám takýto pocit a cítil som to počas celej svojej kariéry.“

„Myslím si, že stojí za to na to poukázať, ale zároveň to je krása tohto športu. Spolu s médiami tvoríme skvelý šport a ako športovec od nich čerpáte motiváciu. Naozaj si z toho neodnesiete viac ako len dodatočnú motiváciu,“ odkázal Pérez svojim kritikom z radov médií.

O jeho trápení sa v priebehu tohto roka niekoľkokrát hovorilo a je pravdou, že niektoré médiá porovnávali jeho výkony s Alexom Albonom a Pierrom Gaslym. Pri pohľade na viaceré štatistiky to skutočne pôsobilo dojmom, akoby nastúpil na cestu svojich predchodcov.

„Niekedy mám pocit, že ľudia naozaj nerozumejú mojej situácii, taktiež situácii v tíme, proti komu stojím, atď. Nie som tu však kvôli tomu, aby ma ľudia uznávali. Som tu z vlastných dôvodov a musím sa s tým skrátka popasovať,“ hovorí mexický pretekár.

„Jednoducho to je pocit… niekedy cítite, akoby vás nebrali vážne. Hovoria: ‚To je ten lenivý Mexičan, jeho kultúra je taká a onaká‘ a podobné veci. Takže preto, že ste Mexičan, nie ste schopný čeliť tým najlepším na svete? Niekedy cítim, že ľudia majú voči mne takýto postoj, zvlášť v začiatkoch. Na druhej strane je však vždy pekné ukázať, že ktokoľvek sa môže dostať dopredu,“ povedal Pérez.

Súvisiace články

Diskusia