logo F1online.skF1online.sk

Leclerc: Red Bull tu bude veľmi silný, my sa sústredíme na seba

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 10. 2022

Kľúčovou otázkou pred Veľkou cenou Japonska je, či v nedeľu spoznáme nového majstra sveta alebo nie. Pilot Ferrari Charles Leclerc si ešte drží matematickú šancu, ale v tejto otázke má jasno. Keď nie tento víkend, Max Verstappen a Red Bull sa budú z titulu tešiť o niečo neskôr. Sústredenie Ferrari sa v Suzuke uberá iným smerom.

Keď chce Scuderia realisticky bojovať o titul, musí sa vyvarovať bezpočetným chybám, ktorých sa v tejto sezóne dopustili. Práve na to chce Ferrari využiť záver sezóny, vyskúšať si nové postupy a zistiť, či sa dokáže vyhnúť chybám, ktoré tak negatívne preslávili Ferrari v tejto sezóne.

„Nuž, ako som povedal aj pred Singapurom, musíme využiť tieto záverečné podujatia, sústrediť sa na seba a dobre zrealizovať naše nedeľné preteky. Realisticky, šampiónom bude v tomto roku Max, ak nie tento víkend, tak veľmi skoro,“ povedal v novinárom v Suzuke Charles Leclerc.

„Výkonnosť nám v tomto roku nechýbala. Ak sa na sezónu pozrieme od prvých pretekov, tak sme zakaždým boli silní a výkonnosť zakaždým dostatočná na boj o víťazstvo, možno až na pár výnimiek.“

„Myslím si, že je to prevažne o snahe poskladať všetko dokopy, napríklad stratégiu alebo manažment pneumatík a práve na to sa v súčasnosti sústredíme. Keď chceme v budúcom roku bojovať o titul, musíme v tomto smere urobiť krok vpred,“ dodal Leclerc.

Max Verstappen môže tento víkend oslavovať titul a je dosť pravdepodobné, že sa mu to aj podarí. Toto totiž nie je len domáce podujatie Hondy ako kľúčového partnera Red Bullu, ale tiež trať, ktorá by mala monopostu RB18 veľmi vyhovovať.

„Red Bull tu bude veľmi silný – na tejto trati pracujete s autom veľmi podobne ako v Spa, takže očakávam, že im to pôjde veľmi dobre. Dúfajme, že sme sa z Belgicka dokázali poučiť a tento víkend budeme silnejší než tam,“ povedal Leclerc.

Súvisiace články

Diskusia