logo F1online.skF1online.sk

Hamilton: Red Bull vlani priniesol minimálne o štyri upgrady viac

Lewis Hamilton
© Steve Etherington/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 10. 2022

V tomto okamihu sme už mohli hovoriť o výsledkoch certifikačného procesu FIA. Medzinárodná automobilová federácia však svoje zistenia zverejní až v pondelok, čo znamená, že pred nami je ďalší víkend plný špekulácií. V Japonsku sa pripojil aj Lewis Hamilton.

Jazdci pri komentovaní kauzy údajného prekročenia rozpočtového stropu zo strany Red Bullu zostávali zdržanliví, no v Japonsku si už zašpekuloval aj sedemnásobný šampión. Ten sa pri spätnom pohľade na minulú sezónu pýta, ako dokázal Red Bull tak dlho vyvíjať.

„Nedá sa povedať, že by som o tom nerozmýšľal,“ povedal Hamilton pre Sky Sports. „Nemyslím si, že o tom mám dostatočné informácie, hoci sa o všeličom pošuškáva, nedokážem to posúdiť.“

„Môžem však povedať, že minulý rok v Silverstone sme priniesli náš posledný balík vylepšení. Našťastie to fungovalo skvele a mohli sme s ním zabojovať. Potom sme však videli, ako Red Bull prináša každý víkend či každý druhý víkend nejaké vylepšenia. Od toho okamihu mali, myslím, že ešte minimálne štyri upgrady.“

„Keby sme utratili 300 tisíc na novú podlahu alebo vylepšili krídlo, prirodzene by to zmenilo výsledok šampionátu, pretože by sme zlepšili našu konkurencieschopnosť,“ hovorí Hamilton.

V tejto súvislosti je vhodné doplniť slová samotného Christiana Hornera, ktorý pred pár týždňami v podcaste Beyond The Grid povedal, že Red Bull prepol svoj vývoj na rok 2022 až ako posledný z desiatky tímov. Napriek tejto skutočnosti je však monopost RB18 v tejto sezóne bezkonkurenčný.

„Dúfam a verím, že Mohamed bin Sulajem a FIA urobia správnu vec bez ohľadu na to, čo zistia. Musíme im veriť,“ dodal sedemnásobný šampión, ktorý zároveň vyzval, aby bol proces zverejňovania zistení FIA úplne transparentný.

Súvisiace články

Diskusia