logo F1online.sk

Brawn prezradil, že nebyť Hamiltona, v roku 2013 by do Mercedesu posadil Hülkenberga

Nico Hülkenberg
© Racing Point
Ladislav Király
Ladislav Király10. 8. 2020

Ross Brawn priznal, že je veľkým fanúšikom Nica Hülkenberga a jeho víkendový výkon si užíval. Nemec obsadil v kvalifikácii parádne tretie miesto, cieľom pretekov napokon prešiel ako siedmy. O to smutnejšia je skutočnosť, že si v tomto roku nenašiel žiadne pretekárske miesto.

„Pre Nica Hülkenberga to bola obrovská fyzická výzva a neviem, ako musel na konci pretekov trpieť, ale v podaní niekoho, kto bol takto poslaný do zabudnutia, to bol počas celého víkendu skvelý výkon,“ uviedol Brawn vo svojom tradičnom stĺpčeku pre F1.com.

Tridsaťdvaročný rodák z nemeckého Emmerichu patrí medzi kvalitných pretekárov, avšak súčasne aj medzi veľkých smoliarov. V roku 2005 vyhral sériu Formula BMW, potom aj A1 Grand Prix, európsku sériu F3 a keď to napokon v roku 2009 korunoval titulom v GP2, dostal sa do F1.

A tu mu už začalo chýbať potrebné šťastie. „Keď som viedol Mercedes, tak som ho pred mnohými rokmi takmer podpísal,“ prezradil Brawn. „Ak by Lewis do Mercedesu vtedy neprišiel, Nico bol našou ďalšou voľbou. Ako jazdca som ho vždy mimoriadne rešpektoval. Je to veľmi silný pretekár, ktorý by mal byť v F1.“

Hamilton však po sezóne 2012 prikývol a z McLarenu prekvapujúco prestúpil do Mercedesu, kde nahradil Michaela Schumachera. Ktovie, čo mohlo byť, ak by tak nespravil…

Súvisiace články