logo F1online.sk

Pérez: Skvelé rozhodnutia, skvelý výsledok

Sergio Pérez
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Milan Kubala
Milan Kubala1. 10. 2022

Za nami je jedna z najnáročnejších kvalifikácii v tejto sezóne. Na trati, ktorá nebola ani suchá, ani mokrá, viacero pilotov ukázalo svoje majstrovstvo, nuž a veľmi spokojný môže byť aj Sergio Pérez, ktorý bude štartovať z druhej pozície.

Mexický zástupca vo Formule 1 stratil na pole position len 22 tisícin sekundy, hoci žiada sa uznať, že keby Max Verstappen dokončil svoje posledné kolo, Pérez by sa zase musel červenať. Len v prvých dvoch sektoroch totiž našiel deväť desatín k dobru.

Tak či onak, Sergiovi Pérezovi po kvalifikácii odľahlo. Po strastiplnom piatku má totiž šancu zabojovať o svoj druhý triumf sezóne a zmenšiť stratu v boji o post vicemajstra 2022. Charles Leclerc bude štartovať hneď pred ním.

“Včera sme zažili asi najhorší piatok v celej sezóne. Dokopy nič sme neodjazdili a mali sme problémy s motorom, nič sme sa nedozvedeli,” hovorí Sergio Pérez, ktorého tím sa však nemienil vzdať. “Znova sme si vyhrnuli rukávy a odviedli sme slušnú prácu. Tím prijal skvelé rozhodnutia a podarilo sa nám získať skvelý výsledok.”

Traja piloti sa pokúsili v závere Q2 obuť pneumatiky do sucha, no Red Bull zbytočne neriskoval. Spolu s ostatnými prezul až v tretej časti kvalifikácie. Christian Horner to vysvetľoval tým, že je lepšie sa pripravovať na úplný záver jázd na suchých gumách a mať dokonale prečítanú trať, ako v polovici Q3 meniť zmes.

V nedeľu bude strategický múrik rovnako dôležitý. Hrozí totiž dážď. “V nedeľu sa môže kedykoľvek rozpršať, takže kľúčové bude nespraviť žiadne chyby,” prikývol Sergio Pérez.

“Zajtra sa pokúsim aj o nemožné. Dôležitý bude štart, to bude skvelá príležitosť zaútočiť na Charlesa a pokúsiť sa vyhrať. Som sklamaný, že nám pole position ušla o 0,022 sekundy, ale v konečnom dôsledku sme získali dobrý tímový výsledok,” doplnil rýchlik z Guadalajary.

Súvisiace články