logo F1online.sk

Sainz po „jednej z najťažších kvalifikácii“ cieli na pódium

Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík1. 10. 2022

Carlos Sainz na svojho tímového kolegu Charlesa Leclerca v kvalifikačnom porovnaní skrátka nestačí. Aj dnes bol monacký pretekár v priebehu celej soboty vpredu, a to napriek piatkovým problémom. Leclercovi sa napokon podarilo vybojovať ďalšiu pole position, kým Sainz skončil štvrtý a po kvalifikácii neskrýval sklamanie.

Aktuálne kvalifikačné porovnanie medzi Sainzom a Leclercom hovorí 13:4 v prospech monackého pretekára. V pretekovom porovnaní je to už o poznanie vyrovnanejšie, ale aj tak platí, že minimálne v tejto sezóne vychádza Charles z interného porovnania lepšie. Inak tomu nebolo ani v singapurskej kvalifikácii.

„Keď stratíte na pole position jeden a pol desatiny, nemôže panovať spokojnosť, pretože veľmi dobre viete, kde ste ten čas stratili,“ povedal po kvalifikácii Carlos Sainz.

„Veľmi pozorne sa pozriem na to, čo sme mohli spraviť lepšie. Svoje kolo som však zajazdil veľmi skoro, zrejme som mal počkať dve minúty a až potom ísť do toho, čo by nám určite darovalo ďalších pár desatín. Musíme to však prijať tak, ako to je.“

Načasovanie bolo v tomto prípade kľúčové a treba povedať, že Ferrari to nezvládlo najlepšie, pretože nielen Sainz, ale aj Charles Leclerc vstúpil do svojho kola príliš skoro. To dalo triu Verstappen – Pérez – Hamilton veľkú šancu vziať si prvé miesto, ale ani jeden z nich ju nevyužil.

„Nikdy to nie je jednoduché, pretože pri takejto kvalifikácii to je zakaždým veľmi tesné s načasovaním alebo premávkou. Bolo to chaotické a taktiež veľmi náročné manažovať pneumatiky. Určite to bola jedna z najnáročnejších kvalifikácií v tomto roku. Myslím si však, že sme odviedli celkom dobrú prácu, takže je škoda, že sme stratili tú desatinu a pol,“ povedal Sainz, ktorý tiež dostal otázku, aké sú jeho ciele do nedeľných pretekov.

„Pódium, to bude cieľ. A keď to nebude pódium, tak víťazstvo,“ povedal so smiechom Carlos.

Súvisiace články