logo F1online.sk

Vyhrá Mercedes tento rok? Možno v Austine, uvažuje Russell

George Russell
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík27. 9. 2022

Sezónu bez víťazstva zažil tím Mercedes naposledy v roku 2011, sezónu bez víťazstva nezažil Lewis Hamilton vo svojej kariére nikdy. Šesť veľkých cien pred koncom sezóny však hrozí, že tieto výroky prestanú platiť. Na druhej strane sa však určite nedá povedať, že by bol Mercedes pred záverom sezóny úplne bez šance.

Na ktorom zo zostávajúcich šiestich podujatí však bude mať monopost W13 najväčšiu šancu? Na nesmierne hrboľatom asfalte v Singapure to bude ťažké, na rýchlostnom okruhu v Mexiku taktiež. Pilot tímu George Russell však má jeden tip.

„Povedal by som, že možno Austin. Myslím si, že okruh v Austine by nám mohol vyhovovať viac, ale popravde, človek nikdy nevie,“ zamýšľa sa pred médiami britský pretekár.

„Singapur by mohol byť zaujímavý, ale historicky je to trať, na ktorej sa Mercedes trochu trápi a tiež vieme, že na mestských okruhoch sa nám v tomto roku nedarilo. Nie som si preto istý. Neprichádza mi na um nijaké miesto, kde by sme mohli vyčnievať,“ dodal Russell.

Otázne je, do akej miery ešte Mercedes svoje auto vyvíja. Tím tieto informácie, z pochopiteľných dôvodov, zahmlieva, ale nebolo by od tímu rozumné investovať do tohtoročného auta príliš veľa úsilia a zdrojov.

„Myslím si, že ako tím robíme v súčasnosti obrovský pokrok a čoraz viac rozumieme autu. Dúfajme, že s ďalším vývojom dokážeme získať ešte o niečo viac,“ povedal rodák z King’s Lynn, ktorého tím ešte v závere sezóny čaká súboj s Ferrari o druhé miesto Pohára konštruktérov.

Súvisiace články