logo F1online.sk

Krack od Alonsa očakáva „nepríjemné“ otázky

Fernando Alonso
© Twitter/Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík19. 9. 2022

Je ťažké spočítať, koľko tímov už Fernando Alonso vo svojej kariére reprezentoval. Za taký Renault (neskôr sa z neho stal tím Alpine) jazdil dokonca trikrát. Okrem toho má skúsenosti aj zo stajní Minardi, McLaren (dvakrát) a Ferrari. V budúcom roku ho čaká nová kapitola s tímom Aston Martin a jeho budúci šéf Mike Krack sa príchodu španielskeho matadora už nevie dočkať.

Stajňa zo Silverstone, ktorá bude mať v tejto sezóne čo robiť, aby sa odlepila z predposledného miesta Pohára konštruktérov, si od Alonsa veľa sľubuje. Po odchode Sebastiana Vettela potreboval Aston Martin hviezdnu tvár i skúseného veterána, ktorý pomôže stajni napredovať. Obe tieto kritériá Alonso spĺňa.

„Nuž, je to šampión. Existuje dôvod, prečo sú títo jazdci šampiónmi a tým dôvodom je, že sú veľmi konkurencieschopní a súťaživí,“ povedal pre televíziu Sky Mike Krack.

„Takíto ľudia sa pýtajú správne otázky a tlačia svoje tímy až na limit. Cítime, že pre nás je dôležité mať niekoho, kto kladie nepríjemné otázky a posunie nás o ďalší krok vpred. Myslím si, že pre tím je dobré, keď má takých ľudí,“ dodal Krack.

Alonso je vo svojej kariére odhodlaný pokračovať čo najdlhšie. Na Veľkej cene Singapuru sa stane pilotom s najvyšším počtom pretekov a keďže čerstvo podpísal dvojročnú zmluvu s Aston Martinom, cieli na métu 400 veľký cien.

Ani vo veku 41 rokov tak Fernando nepoľavuje vo svojom úsilí a aj Krack hovorí, že nájsť niekoho s takou športovou životnosťou je zriedkavé. „Nuž, v prvom rade, Fernando je superrýchly, čo je podľa mňa hlavné kritérium,“ hovorí Krack.

„Tiež je veľmi hladný a veľmi súťaživý. Má množstvo skúseností a za normálnych okolností je veľmi ťažké nájsť niekoho takého. Cítime sa preto poctení, že sa nám podarilo získať takúto kombináciu skúsenosti, súťaživosti a rýchlosti.“

„Myslím si, že urobí veľké veci. Pre našu cestu medzi popredné tímy je to ten správny jazdec,“ dodal Krack.

Súvisiace články