logo F1online.sk

Hamilton: Na víťazstvo budeme potrebovať šťastie, Red Bull je takmer neporaziteľný

Lewis Hamilton
© LAT Images/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 9. 2022

Lewis Hamilton ešte v kariére nezažil sezónu, v priebehu ktorej by aspoň raz neoslavoval víťazstvo na veľkej cene. To znamená, že britský šampión má posledných šesť pokusov, aby na túto historicky bezprecedentnú sériu nadviazal. Ako však sám hovorí, nebude to ľahké.

V záverečnej fáze sezóny prídu okruhy, ktoré budú Mercedesu rozhodne vyhovovať viac než napríklad Monza, ale tím z Brackley už nechystá žiadne zásadné vylepšenia balíka, ktoré by výrazne zvýšili šance Georgea Russella a Lewisa Hamiltona na víťazstvo.

„Musíme byť realistickí, Red Bull je takmer neporaziteľný,“ povedal Hamilton po skončení VC Talianska. „Zdolať ich auto si vyžiada veľa úsilia. Výkonnostne sú ďaleko pred ostatnými.“

„Nedokázali sme ich dostihnúť a nemáme na ceste žiadne vylepšenia, vďaka ktorým by sme ich dokázali predbehnúť. Budeme potrebovať, aby nám prišlo šťastie naproti.“

„Nemusí to však byť nemožné, pretože sme ich mohli poraziť v Budapešti, ale nakoniec si to Max uvoľnene odkontroloval vpredu, takže nikdy neviete, aké bude ich skutočné tempo. Uvidíme,“ dodal Hamilton.

Mercedes sa však nevzdáva, okrem boja s Ferrari o druhé miesto Pohára konštruktérov sa chce dostať aj na najvyšší stupienok a odniesť si do továrne víťaznú trofej.

„Bolo by úžasné, keby sme dokázali preteky vyhrať celkom zaslúžene, bez penalizácií,“ povedal šéf Mercedesu Toto Wolff.

„Keby ste sa ma na potenciálne víťazstvo opýtali po Spa, povedal by som vám, že je to nemožné. Potom sme však v Zandvoorte takmer vyhrali. Monza pre nás opäť nebola dobrá.“

„Myslím si však, že víťazstvo musí byť naším cieľom. Nechceme skončiť sezónu bez jediného víťazstva na konte, aj keď sme už napli plachty smerom k ročníku 2023. Pre všetkých našich ľudí by to po náročnej sezóne bolo pekné,“ povedal Wolff.

Ten sa, podobne ako vo Ferrari, s nádejou upiera na Veľkú cenu Singapuru, ktorá dáva monopostom F1-75 a W13 väčšie šance. „Myslím si, že charakter okruhu by mal nášmu autu vyhovovať. Tamojšie hrbole už menej.“

„Simulácie hovoria, že by to mala byť pre nás jedna z tých lepších tratí. Pri akýchkoľvek predpovediach na Singapur sa však snažím zostať opatrný,“ povedal Wolff.

Súvisiace články