logo F1online.sk

Wolff: Niki by pred de Vriesom sňal svoju čapicu

Nyck de Vries
© Twitter/Williams
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík13. 9. 2022

Nyckovi de Vriesovi sa po jeho prvých pretekoch vo Formule 1 dostáva chvály z každej strany. Holandský pretekár dokázal pri svojom debute zabodovať s najslabším monopostom na rošte. Je tak pochopiteľné, že po pretekoch počúval zo všetkých strán slová uznania. Pridal sa k nim aj jeho šéf Toto Wolff.

De Vries je jazdcom Mercedesu, ktorý sa mu už niekoľko rokov snaží nájsť uplatnenie aj vo Formule 1. Holanďan medzitým pôsobil vo Formule E aj vo vytrvalostných pretekoch a na svoju šancu v najvyššej motoristickej triede musel čakať veľmi dlho. Síce si svoj sen splnil vďaka nepríjemným zdravotným problémom Alexa Albona, ale svojej úlohy sa zhostil vynikajúco. Získal dva body a od mnohých si vypočul slová veľkej chvály.

„Nyck sa mi páči, je to skrátka dobrý mladý muž,“ povedal na margo svojho zverenca Toto Wolff. „Nie je len rýchly, to ukázal už v juniorských kategóriách, ale tiež inteligentný a dobrý tímový hráč. Preto si ten dnešný výsledok zaslúžil.“

„Nemyslím si, že by niekto iný dokázal odviesť lepšiu prácu. Zajazdil si s Aston Martinom a potom bol na poslednú chvíľu strčený do iného auta. Dokázal pritom s dosť veľkým náskokom poraziť tímového kolegu. Niki by pred jeho výkonom sňal svoju čapicu,“ prehlásil Wolff so spomienkou na krásne gesto, ktoré niekdajší trojnásobný šampión zvykol robievať.

Pridali sa aj ďalší, napríklad jeho krajan Max Verstappen, ktorý po penalizácii štartoval po boku de Vriesa zo štvrtého radu. „Videl som ho pred sebou brániť desiate miesto, na ktorom vtedy jazdil. Naskočiť do auta a podať takýto výkon nie je vôbec nič jednoduché. Odviedol skvelú prácu,“ hovorí Verstappen.

„Dokázal zachovať chladnú hlavu, neurobil chyby a som zaňho veľmi šťastný. Dosiahnuť niečo také vo svojich prvých pretekoch je pôsobivé,“ dodal Max.

Pripojil sa aj pilot Mercedesu George Russell, ktorý de Vriesa veľmi dobre pozná z motokár i juniorských kategórií. „Vždy patril k tým najlepším a niet pochýb, že by si zaslúžil miesto vo Formule 1. Tento šport je však už raz taký, nie každý dostane príležitosť. On však nepochybne ukázal, že na to má,“ povedal pilot Mercedesu.

Súvisiace články