logo F1online.sk

Leclerc: Radšej si počkajme, až to Red Bull poskladá dokopy

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 9. 2022

Ferrari vstúpilo do svojho domáceho víkendu na pozitívnej vlne. Piloti Scuderie ovládli prvý aj druhý voľný tréning, čo však určite neznamená, že z Ferrari je odrazu hlavný favorit víkendu. Aj pilot tímu Charles Leclerc bol po piatku zvedavý, ako veľmi Red Bull skrýval svoj skutočný potenciál.

Pérez v Monze odštartuje z konca poľa, Sainz v Monze odštartuje z konca poľa, Hamilton takisto a Verstappen stratí kvôli výmene spaľovacieho motora päť miest. Charles Leclerc tak možno nie je hlavným kandidátom na víťazstvo, ale minimálne na pole position určite áno.

„Som celkom spokojný s prvými pocitmi na tejto trati. Po udalostiach v Spa, čo je okruh podobný Monze, sme očakávali trochu ťažší deň. Bol to však dobrý prvý deň a teraz potrebujeme urobiť ďalší krok vpred pred sobotou,“ povedal po piatku Charles Leclerc.

Ten tu pred troma rokmi s Ferrari vyhral. Jeho vtedajší monopost SF90 bol na rovinkách nesmierne mocný, podobne ako tohtoročný Red Bull. Mal Charles v piatok pocit, že má v rukách víťazné auto? „Ako som povedal, dnes bol pocit z auta veľmi dobrý, ale neviem, ako veľmi Red Bull skrýval svoje skutočné tempo. Radšej si počkajme do zajtra, kedy tento tím poskladá všetko dokopy,“ odpovedal Leclerc.

„Myslím si však, že aj bez ohľadu na penalizácie Red Bullu dokáže toto auto získať pole position. Ak sa nám to podarí poskladať, podľa mňa máme potenciál, dokonca aj po dnešku.“

„Potrebujeme však nájsť ideálne vyváženie, ktoré sme ešte tak úplne nenašli. Dnes sme skúsili množstvo rozličných vecí, takže balans nebol príliš konzistentný. Myslím si však, že sa nám podarilo nájsť smer, ktorým chceme pokračovať a vyzerá to dobre,“ hovorí Leclerc.

„Na mojej strane garáže vyzerá pretekové tempo pre zmenu lepšie než kvalifikačné. Pri jazde s plnšou nádržou som bol tentokrát spokojnejší,“ dodal monacký pretekár.