logo F1online.sk

Vettel si stratu nevie vysvetliť: Viac sa spraviť nedalo

Sebastian Vettel
© Scuderia Ferrari Press Office
Milan Kubala
Milan Kubala8. 8. 2020

Kde sa stratila rýchlosť Sebastiana Vettela? To si kladú fanúšikovia Ferrari po celom svete. Ďalšie vypadnutie už v druhej časti kvalifikácie bolo opäť sklamaním. Nemec tvrdí, že si problémy jeho Ferrari SF1000 nevie vysvetliť. O to viac, že so svojím kolom v Q2 bol spokojný.

Nechýbalo veľa a Sebastian Vettel by nepostúpil ani do druhej časti kvalifikácie. V úvode totižto obsadil len štrnástu priečku. A aj to si mohol vydýchnuť, že Daniilovi Kvjatovi bolo vymazané jeho najrýchlejšie kolo za to, že v Stowe vyšiel až mimo trať.

Nasledovala druhá časť kvalifikácie, tá nebola o nič slávnejšia ako jej predchodkyňa. Vettel sa už po prvých pokusoch ocitol mimo prvej desiatky. Tu Ferrari ešte mohlo zvážiť, že sa s Nemcom už nebude trápiť a snažiť sa postúpiť na softoch, keďže tieto pneumatiky sú do pretekov absolútne nevhodné. Ak by totižto postúpil, práve na nich by vyštartoval.

Ferrari tomu ale dalo šancu. Výsledok bol žalostný, Vettel nebol ani na softoch dostatočne rýchly. “Samozrejme, že s dvanástym miestom nie som spokojný. Dnes však viac nebolo možné. A to nie iba dnes, ale už posledné dva týždne,” zhodnotil sklamaný Sebastian Vettel.

“Naším cieľom je posúvať sa vpred. To dnes nebolo možné. Už od minulého týždňa sme na tom stále takto. Nepodarilo sa nám spraviť ten krok vpred. Skúsili sme veľa vecí…” vysvetlil nemecký pretekár. Ten ale nemal pocit, že by bol v kvalifikácii nejaký pomalý. “Ak mám byť úprimný, ja som bol s mojimi kolami veľmi spokojný. Nemyslím si, že som toho na stole nechal oveľa viac. Samozrejme, že s výsledkom spokojný nie som, ale dnes nebolo možné dosiahnuť viac,” opakoval.

Vettel spomenul, že sa v Silverstone s tímom snažili meniť veľa vecí. Stále však žiadne zlepšenie… “Je to veľmi nezvyčajné,” zareagoval. Tak čím je to spôsobené? “Neviem. Už mi došli odpovede.”

“Nemám na výber. Vždy, keď si zas sadnem do auta, tak sa snažím reštartovať a dostať z auta to najlepšie. Ale zajtra je nový deň,” nepresvedčivo dodal Vettel, ktorý si na štarte polepší o jednu priečku; Esteban Ocon dostal trest za blokovanie Georga Russella.