logo F1online.sk

Auto tento víkend konečne ožilo, hovorí Hamilton

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík3. 9. 2022

Mercedes sa po porážke v belgickej kvalifikácii vrátil v Holandsku späť do boja. Aj keď soboty nebývajú silnou stránkou monopostu W13, Lewis Hamilton siahal v Zandvoorte po vynikajúcom výsledku. Aj vinou žltých vlajok z toho však napokon je „iba“ štvrté miesto.

Ťažko povedať, čo mohol v sobotu Lewis dosiahnuť. Pravdou je, že na konci druhého sektora a pred Pérezovými hodinami, strácal nielen na duo Verstappen – Leclerc, ale aj na Carlosa Sainza. Nebolo to však veľa a Mercedes bol v holandskej kvalifikácii určite bližšie než na predchádzajúcich podujatiach.

„Cítim sa skutočne dobre a som naozaj rád, že naše auto tento víkend konečne ožilo,“ povedal po kvalifikácii spokojný Hamilton. „Cestou skrz Q1 a Q2 sme boli len o desatinu za Red Bullom, čo je skvelý pocit. Skutočne mi to dalo nádej, že by som mohol zabojovať o prvý rad. Tie žlté vlajky na konci síce boli nešťastné, ale taký je motoršport.“

Mercedes pritom má všetky svoje tromfy pripravené na nedeľu. Je jasné, že monopost W13 je v pretekovom tempe lepší než v kvalifikácii, čo Lewisovi dáva ďalšiu nádej, hoci predbiehanie v Zandvoorte nie je jednoduché a jeho auto na rovinkách zvyčajne stráca.

„Nejakým spôsobom sa nám podarilo v kvalifikačnom tempe uzavrieť našu stratu. Síce naozaj nerozumiem, ako sa to stalo, ale v každom prípade dúfam, že v pretekoch dokážeme byť ešte bližšie. Ak by sa to podarilo, bolo by to fantastické,“ povedal Hamilton.

Jeho tímový kolega George Russell začína v ostatnom čase na Lewisa akosi strácať. Po vynikajúcom úvode sezóny to vyzerá, že Hamilton predsa len začína mať navrch. Podobne tomu bolo aj v holandskej kvalifikácii, v ktorej George obsadil šieste miesto. Britský mladík po jej skončení nebol vôbec spokojný.

„Z nejakého dôvodu som na začiatku Q2 mal veľmi zlé kolo. Musel som nasadiť ďalšiu čerstvú sadu mäkkých pneumatík a kvôli tomu som mal v Q3 k dispozícii už len jednu. Tú som obul na záverečný pokus, kedy Checo spôsobil žlté vlajky. Popravde si myslím, že piate miesto by pre mňa dnes bolo maximom, keďže v kvalifikácii mi to z nejakého dôvodu nefungovalo,“ povedal Russell.