logo F1online.sk

Omnoho lepšie než v Spa, zhodujú sa po piatku v Mercedese

George Russell
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík2. 9. 2022

Po „najhoršej kvalifikácii, akú som tu zažil“, ako sobotu v Belgicku nazval Toto Wolff, vstúpil Mercedes do holandského víkendu o poznanie lepšie. Red Bull mal v piatok v Zandvoorte problémy, kým Mercedes zažil bezproblémový deň. Nálada vo vnútri tímu tak bola omnoho lepšia.

V prvom voľnom tréningu obsadil George Russell prvé a Lewis Hamilton druhé miesto. V druhom Lewis tesne podľahol obom pilotom Ferrari a skončil tretí, George Russell piaty. Pre „strieborné šípy“ to teda zatiaľ nevyzerá nijak beznádejne.

„Toto je omnoho lepšie než môj víkend minulý týždeň,“ povzdychol si po piatku v Zandvoorte Lewis Hamilton. „Bol to pre nás solídny začiatok víkendu a auto je na tom omnoho lepšie, už len preto, že sme na veľmi odlišnej trati. Môžeme pokračovať a postupovať vpred, nie sme až tak pozadu, čo je skvelé vidieť. Z auta nemám vôbec taký zlý pocit.“

Veľmi podobne sa vyjadril aj jeho tímový kolega George Russell. Ten v Belgicku atakoval pódium, ktoré by tu v Holandsku mohlo byť pre Mercedes omnoho realistickejšie, možno aj samotné víťazstvo.

„Je to lepšie než v Spa, to je isté,“ povedal s úsmevom Russell. „Niet pochýb o tom, že auto funguje lepšie. Myslím si, že v sobotu to bude tesné, pretože McLareny a dokonca aj Aston Martiny sa zdajú byť rýchle, kým kvalifikácie zostávajú našou slabinou. V pretekoch by nám to malo ísť lepšie a aj naše pretekové simulácie vyzerajú dobre.“

„Treba však štartovať z dobrej pozície. Keď na tejto trati štartujete trebárs aj z tretieho radu, je ťažké zabojovať o prvé alebo druhé miesto. Myslím si však, že sme na tom relatívne dobre,“ dodal Russell.