logo F1online.sk

Brown: Najprv počkáme na Ratifikačný výbor, máme však viacero možností

Andreas Seidl a Zak Brown
© Twitter/McLaren
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík30. 8. 2022

Stane sa nástupcom Daniela Ricciarda v tíme McLaren jeho krajan Oscar Piastri? To sa ešte len dozvieme, ale je jasné, že stajňa z Wokingu bude netrpezlivo čakať na rozhodnutie tohto orgánu. Podľa šéfa McLarenu Zaka Browna však Piastri nie je jedinou možnosťou.

Brown sa stal v ostatnom čase úplným rekordérom v počte podpísaných kontraktov. Tím pod jeho vedením síce nemá vlastnú jazdeckú akadémiu, ale pod zmluvou má viac jazdcov než stajne, ktoré ich majú. Okrem Piastriho sú tu aj Pato O’Ward, Colton Herta, Felix Rosenqvist či Alex Palou, ktorý v súčasnosti v Amerike čelí podobnému sporu ako Piastri.

„Máme rozličné plány,“ uviedol Brown v rozhovore pre SpeedCity Broadcasting. „Chystá sa zasadnutie Ratifikačného výboru FIA, myslím si, že po jeho skončení sa k tomu budeme vedieť lepšie vyjadriť.“

„Máme však viacero možností a je samozrejmé, že jedna z nich sa týka zasadnutia výboru, inak by sme sa ho nezúčastnili. Počkajme si, ako to dopadne a od toho sa potom odrazíme,“ dodal Brown.

Rozhodnutie Ratifikačného výboru môže pár dní trvať a je pravdou, že výsledok sporu medzi Piastrim a Alpinom bude pre dianie na prestupovom trhu zásadné. McLaren však zamával Ricciardovi napriek tomu, že Piastri ešte nie je so stopercentnou istotou ich jazdec. Aj s touto alternatívou však Brown, zdá sa, počíta.

„Sám som sa snažil do tej sedačky dostať, ale Andreas (Seidl, pozn. red.) bol proti, takže ja som zatiaľ jediný jazdec, ktorého sme vylúčili,“ žartuje Brown. „Máme svoj testovací program, Colton Herta odviedol výbornú prácu, Pato bol v aute na konci minulého roka a taktiež odviedol výbornú prácu.“

„Máme tu aj situáciu s Alexom Palouom, ktorá sa vyvíja. Uvidíme, ako to dopadne, ale určite ho máme v úmysle posadiť do monopostu F1. Všetci títo jazdci vyhrali veľa pretekov vo veľmi silnom šampionáte. Ja osobne považujem IndyCar za najvyššiu úroveň vo svete motoršportu. Myslím si teda, že máme niekoľko rôznych možností. Budeme to brať deň po dni,“ dodal Brown.