logo F1online.sk

Dnes som na víťazstvo nemal, priznáva Pérez

Sergio Pérez
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík28. 8. 2022

Red Bull sa dostal do nesmierne komfortnej situácie. S veľkým náskokom vedie oba šampionáty, z Belgicka si tím odniesol double a aj keď Sergio Pérez stráca na Maxa Verstappena pomerne výrazne, aspoň sa Christian Horner a spol. nemusia obávať podobnej vojny, akú zažil Mercedes v rokoch 2014 až 2016. Aj sám Checo po skončení belgických pretekov priznal, že Max bol tento víkend skrátka neporaziteľný.

Pérez štartoval z druhého miesta, kým Verstappen ďaleko za ním, no napriek tomu prišiel do cieľa s obrovskou stratou sedemnástich sekúnd. Asi je objektívne uznať, že Checo nemohol v nedeľu pomýšľať na víťazstvo za žiadnych okolností.

„Nie, myslím si, že Max bol dnes na inej úrovni,“ priznal po pretekoch Pérez. „Hlavne ten prvý stint bol v mojom podaní dosť slabý. Na stredne tvrdých pneumatikách som trpel dosť veľkou degradáciou. Max bol dnes v tomto smere oveľa rýchlejší.“

„Na štart pretekov som nemohol obuť mäkké gumy, pretože som už nemal k dispozícii žiadne čerstvé, preto sme sa rozhodli začať na stredne tvrdých. Mysleli sme si, že to bude lepšie rozhodnutie, ale kvôli degradácii tomu tak nakoniec nebolo,“ dodal Pérez.

Checo si však dokázal relatívne bez problémov poradiť s Carlosom Sainzom, hoci k tomu potreboval najprv prezuť svoje pneumatiky. Potvrdil tak ohromujúcu výkonnostnú výhodu jeho Red Bullu oproti hlavnému konkurentovi. Pérez však neočakáva, že sa to budúci týždeň zopakuje.

„Myslím si, že Ferrari bude v Zandvoorte späť. Toto je veľmi unikátna trať s dlhými rovinkami, kde sme na nich získavali množstvo času. Holandsko však ponúkne dosť odlišný obraz,“ dodal mexický pretekár.