logo F1online.sk

Verstappen bol v piatok spokojný: Cieľom bude prebiť sa dopredu

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull Racing
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík26. 8. 2022

Max Verstappen zatiaľ zažíva v Belgicku vydarený víkend. Síce ho v nedeľu zosunie poradím na štarte penalizácia za výmenu komponentov pohonnej jednotky, ale belgický rodák so svojím Red Bullom zatiaľ ukazuje viac ako dobrú formu. Najrýchlejší čas v druhom voľnom tréningu je toho dôkazom.

Nebol to pritom len tak hocijaký najrýchlejší čas, Verstappen bol v druhom tréningu o viac ako osem desatín rýchlejší než druhý Charles Leclerc. To je viac ako solídny začiatok víkendu, v ktorom bude Maxovou úlohou prehrýzť sa poradím čo najvyššie a získať čo najviac bodov.

„Myslím si, že akonáhle sme vyšli na trať, fungovalo auto celkom dobre,“ povedal po piatku Verstappen. „Síce vždy sa nájdu veci, ktoré chcete doladiť, ale v podstate od prvého výjazdu z garáže som bol s autom spokojný.“

„Pri pohľade na naše kolá je zrejmé, že auto fungovalo dobre, čo je pozitívne. Samozrejme, rád by som odjazdil ešte o trochu viac, ale zatiaľ je to pre nás dobrý začiatok,“ dodal rodák z mesta Hasselt, ktoré sa nachádza asi len sto kilometrov od okruhu Spa-Francorchamps.

Napriek piatkovému výsledku nebude Max hlavným favoritom nedeľných pretekov, keďže ho penalizácia zosunie poradím dolu. Tresty však akceptovalo celkovo šesť pretekárov, Verstappen sa tak môže posunúť aspoň na pätnáste miesto na štarte.

„Naším cieľom bude pokúsiť sa dostať do konca pretekov dopredu. Musíme sa o to pokúsiť,“ prehlásil Max.

Jeho tímový kolega Sergio Pérez sa naproti tomu opäť trápi. S Verstappenom štartujúcim zozadu bude Red Bull potrebovať Mexičana v najlepšej forme, keďže sa dajú očakávať prudké útoky Carlosa Sainza i oboch Mercedesov na víťazstvo v nedeľných pretekoch. Checo však v prvom i druhom tréningu skončil na desiatom mieste, čo naozaj nevyzerá nijak sľubne.

„Mali sme veľkú smolu na podmienky,“ vysvetľuje svoje piatkové výsledky Pérez, ktorý ešte k tomu mal v druhom tréningu problém s hydraulikou na svojom zadnom krídle. „Na trať sme vyšli v nesprávnom čase, zvlášť pri záverečnom pokuse v druhom tréningu s mäkkými pneumatikami už bolo pomerne vlhko. Vtedy je veľmi ťažké sa niečo naučiť.“

„Uvidíme, či sa nám podarí znovu zdvihnúť. Myslím si, že vyzeráme dobre, vyzeráme byť konkurencieschopní, musíme však všetko urobiť správne,“ dodal Pérez.

Súvisiace články