logo F1online.skF1online.sk

Sainz bol v Maranelle prvýkrát načierno, vošiel „zadným vchodom“

Carlos Sainz
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 8. 2022

Továreň Ferrari v Maranelle je pre fanúšikov Formuly 1 niečo ako Betlehem. Na tomto mieste sa stretli všetci tí šampióni, ktorí sa v červenom tíme pokúšali uspieť. Súčasní piloti stajne si zaspomínali na svoju prvú návštevu tohto komplexu a ani jeden z nich nezažil niečo normálne.

Napríklad Carlos Sainz prvýkrát navštívil továreň v Maranelle načierno. Keď v roku 2020 v čase prvej vlny pandémie podpísal zmluvu s Ferrari, čakala ho ešte celá jedna sezóna v McLarene. Zmluvne bol teda viazaný britskému tímu a v rámci svojich zmluvných povinností nesmel navštíviť zariadenia konkurenčného tímu.

Ako však priznal, túto povinnosť tak úplne nedodržal.

„Bola to tajná expedícia, pretože som musel čakať, kým mi vyprší kontrakt s McLarenom. Prišiel som zadným vchodom,“ povedal Sainz tajomne pre GQ.

Ten tiež dostal otázku, ako sa dokáže vysporiadať s ťažkými dňami. Sám hovorí, že s obľubou si opakuje jednu okrídlenú vetu. „Ak sa niekedy cítim unavený, smutný alebo so mnou skrátka niečo nie je v poriadku, tak si poviem: ‚Sakra, som pilotom Ferrari! Som v Maranelle, idem na simulátor, idem testovať a čoskoro budem aj pretekať,‘“ hovorí Sainz.

Ani jeho tímový kolega Charles Leclerc nezažil pri prvej návšteve továrne niečo normálne. Monačan navštívil Maranello po prvýkrát ešte ako dieťa, keď ho pozval jeden rodinný známy, ktorý vo Ferrari pracoval. Jediným problémom bolo, že sa nedostal dovnútra, čo ešte zvyšovalo tajomnosť toho miesta a posilňovalo predstavivosť malého chlapca, ktorému sa hneď vynorili spomienky na film Willy Wonka a továreň na čokoládu.

„Dve hodiny som sedel na parkovisku,“ spomína Leclerc. „Snažil som si predstaviť, čo sa asi tak deje vo vnútri. Predstavoval som si, že je to ako v Charlieho továrni na čokoládu a pobehujú tam Oompa Loompovia.“

Súvisiace články

Diskusia