logo F1online.sk

Vettel: Prišlo to náhle a bez varovania

Vytekajúci olej z auta Sebastiana Vettela
© FOM
Milan Kubala
Milan Kubala7. 8. 2020

Ani jeden z piatkov v Silverstone neprebehol pre Sebastiana Vettela hladko. Kým minulý týždeň ho potrápil medzichladič a “niečo uvoľnené pri brzdovom pedáli”, dnes mu zlyhala pohonná jednotka. Nemec skonštatoval, že k samotnej poruche došlo nečakane.

Vettela môže tešiť len to, že k tejto technickej poruche došlo až v závere druhého tréningu. Väčšinu piatkových jázd tak už mal za sebou a zlyhanie pohonnej jednotky ho prakticky nijak nebude po zvyšok víkendu limitovať. Za nasadenie novej pohonnej jednotky trest totižto nedostane.

“Prišlo to bez varovania, bolo to veľmi náhle,” opísal incident pri starej boxovej uličke Sebastian Vettel. “Je zrejmé, že to bola porucha. Musíme sa pozrieť, o čo ide. Pravdepodobne to pár dní potrvá, pretože motor bude teraz odoslaný do Maranella a tam podrobený analýze.”

Nemec následne zhodnotil zvyšných 170 minút piatkových jázd, v ktorých dostal na rozdiel od jeho kolegu balík s väčším prítlakom: “Celkovo sme boli o trochu spokojnejší, ale nie oveľa konkurencieschopnejší. Môžeme sa pokúsiť zlepšiť auto, ale možno sú to len také drobné veci. Z auta som mal o trochu lepší pocit, ale nie sme rýchlejší.”

Charles Leclerc skončil na siedmej priečke štyri desatinky pred Vettelom. Monačana zaskočilo, že mal problémy so stredne tvrdou zmesou. “To nám dnes prišlo trochu zvláštne. Obyčajne sa trápime na mäkších pneumatikách, ale dnes to bolo iné. Mali sme väčšie problémy ako ostatní pri používaní mediumiek.”

“Medzi mediumkami a softami sme zaznamenali pomerne veľké zlepšenie gripu, čo u ostatných neplatí. Musíme pochopiť, prečo sme na stredne tvrdej zmesi tak trochu pomalí,” podčiarkol piatok z pohľadu Scuderie Leclerc.

Súvisiace články