logo F1online.sk

Bude mať Haas nového titulného sponzora? O mesiac alebo dva možno niečo oznámime

Günther Steiner
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík16. 8. 2022

Nechýbalo vôbec veľa a tím Haas by dnes už možno vo Formule 1 nebol. V ostatnom období to najmenší tím na rošte schytával po finančnej stránke zo všetkých strán. Najprv globálna pandémia a potom veľmi nevydarená eskapáda s bohatým ruským partnerom. Kľúčová otázka teda znie, blýska sa Haasu na lepšie časy?

Nie je žiadnym tajomstvom, že Gene Haas musel siahnuť hlbšie do vrecka, aby svoj tím v tomto roku finančne podporil. V roku 2019 zažila stajňa frašku menom Rich Energy, v roku 2020 ju takmer skolili dôsledky globálnej pandémie a o ruskom Uralkali škoda hovoriť.

O Formulu 1 je však v súčasnosti väčší záujem než kedykoľvek predtým. Mohla by sa stajňa z Banbury na tejto vlne zviezť a priviesť nejakého atraktívneho partnera? Podľa šéfa Günthera Steinera sa momentálne vedú „veľmi dobré rozhovory“ s potenciálnymi partnermi vrátane nového titulného sponzora.

„Spamätávame sa z finančných dôsledkov rozchodu,“ povedal Tirolčan na margo rozchodu s Uralkali pre GPFans. „Myslím si, že z toho nakoniec vyjdeme o niečo lepšie, pretože získavame body.“

Steiner zároveň priznal, že jeho tímu veľmi pomáha aj rastúca popularita Formuly 1. Niet pochýb o tom, že v tomto smere zažíva šport veľmi dobré obdobie a aj menšie tímy z toho môžu významným spôsobom ťažiť. Nestoja už náhodou potenciálni partneri v rade?

„Úprimne, čo to znamená stáť v rade? Rad sú traja ľudia, ale chápete, nemáte tak veľa spoločností, ktoré sú ochotné zaplatiť vám takú sumu. Musím však povedať, že sme mali veľmi dobré rozhovory a vyvíja sa to takisto veľmi dobre,“ pochválil sa Steiner.

„Verím, že keď všetko pôjde dobre, tak v priebehu nasledujúceho mesiaca alebo dvoch budeme môcť niečo oznámiť,“ povedal Tirolčan.

Na konkrétnu otázku, či by sa nejaké to oznámenie mohlo týkať aj nového titulného sponzora, Steiner odpovedal: „Dúfajme, že sa to bude týkať aj titulného sponzora, ale to ešte nie je isté.“

No nebol by to pekný zvrat udalostí? Spomeňte si ešte na ruskú trikolóru na lakovaní Haasu, Nikitu Mazepina v kokpite a ďalšie „drobnosti“. Teraz má Haas v rukách solídne auto, staronového pilota a sympatické biele lakovanie takmer bez sponzorov.

„Pokračujeme v rokovaniach, ale ako ste povedali, záujem je dobrý. Spočiatku bol veľký záujem hlavne od ľudí, ktorí sa chceli lacno povoziť, pretože si mysleli, že máme problémy. To však nefungovalo,“ hovorí Steiner.

„Teraz vidia, čo robíme. V podstate sme dostali na frak, ale stále máme hlavy hore a stojíme pevne na svojich nohách. Začínajú nám teda veriť. Vedia, že máme na viac,“ dodal šéf Haasu.