logo F1online.sk

Dúfam, že tí lúzri z Alpinu nebudú Piastrimu hádzať polená, prehlásil Ralf Schumacher

Oscar Piastri
© Twitter/F1
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík14. 8. 2022

Tohtoročnou letnou prestávkou lomcovala aféra okolo Fernanda Alonsa, Oscara Piastriho a Daniela Ricciarda. Hlavnú úlohu v nej hrá Alpine, ktorému najprv vykĺzol Fernando Alonso a potom oficiálne oznámili povýšenie Oscara Piastriho do pretekárskej sedačky, avšak bez Austrálčanovho vedomia a dovolenia.

Piastri sa voči tlačovému stanovisku francúzskej stajne ohradil a prehlásil, že v ich tíme v budúcom roku určite pretekať nebude. Je vysoko pravdepodobné, že už má dohodu s McLarenom, ktorý sa ešte musí zbaviť Daniela Ricciarda.

V Alpine si však stále myslia, že majú na Piastriho služby nárok. Šéf stajne Otmar Szafnauer už avizuje, že spor by sa mohol skončiť na súde. Na to má však bývalý pilot Ralf Schumacher jasný názor, Alpine svoju šancu dostal a nevyužil ju, nemá teda právo blokovať prestup austrálskeho mladíka do najvyššej motoristickej triedy.

„Piastri urobil všetko správne,“ myslí si Ralf Schumacher, ktorý sa takto vyjadril pre nemeckú televíziu Sky, pre ktorú pracuje.

„Teraz môžeme len dúfať, že tí lúzri – v tomto prípade Alpine – nebudú chlapcovi hádzať polená pod nohy na jeho ceste do Formuly 1. Piastri bol súčasťou ich tímu, mali všetko vo vlastných rukách, stačilo mu ponúknuť zmluvu.“

„Je mi to ľúto, pretože mám Otmara Szafnauera rád, ale môže byť sklamaný len sám zo seba. Takýto vývoj situácie v prípade Alonsa nečakal a nemal ani žiadny plán B. To je na celej tej ságe to najtrápnejšie. Nemôže z toho obviňovať nikoho len seba. Oscar neurobil nič zlé. Koniec koncov, mohli o Alonsových úmysloch pochybovať skôr a dať Piastrimu najavo, že s ním v budúcnosti počítajú,“ hovorí Schumacher.

„Stal sa šampiónom Formuly 3 ako nováčik, takisto získal titul aj vo Formule 2. Na čo by teda mal čakať? Keby som dostal ponuku, tak by som na jeho mieste urobil to isté,“ dodal.

Súvisiace články