logo F1online.sk

Hamilton o konci kariéry neuvažuje, chce získať ďalší titul

Lewis Hamilton
© LAT Images/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 8. 2022

Sebastian Vettel vo veku 35 rokov nečakane končí svoju kariéru. Štvornásobný šampión určite mohol vo Formule 1 zotrvať, vek i výkonnosť mu to umožňujú, ale rozhodol sa inak. Starší i mladší jazdci na rošte kvôli tomu čelili otázkam, kedy asi tak príde ich čas. Nevyhol sa jej ani Lewis Hamilton.

Momentálne druhý najstarší pilot na štartovom rošte sa ešte odísť nechystá. Napriek tomu, že Mercedes v tejto sezóne nevyhráva, Lewis naďalej ukazuje veľký hlad. Žiadne sklamanie ani porazenecké reči neprišli.

O konci jeho kariéry sa hovorilo viackrát, naposledy po šokujúcom závere minulej sezóny, avšak odchod sedemnásobného majstra sveta sa nateraz javí byť dosť vzdialený. Jeho slová rozhodne nenaznačujú nič v zmysle, že by sa chystal odísť.

„Sebastianov odchod je pre mňa pripomienkou toho, že sa nachádzam v tej fáze svojej kariéry, keď jazdci, s ktorými som do tohto športu prišiel a s ktorými som dlhé roky pretekal, začínajú končiť,“ hovorí Hamilton, ktorý rovnako ako Vettel zažil svoju premiéru v F1 v roku 2007. „Skôr než sa nazdáme, odíde aj Fernando a potom asi budem tým najstarším ja.“

Sedemnásobný majster sveta však jedným dychom dodáva, že o odchode zatiaľ neuvažuje. Jeho myseľ zamestnávajú celkom iné veci. „Stále myslím len na to, ako môžeme vylepšiť naše auto. Premýšľam, aké kroky musím podniknúť, aby tento tím opäť vyhrával. Kadiaľ vedie cesta k zisku ďalšieho titulu?“

„Tiež, aké kroky musíme podniknúť, aby sa všetci v tomto športe zjednotili a robili viac v oblasti diverzity? Nad týmito vecami teda premýšľam,“ prehlásil Hamilton.

„Stále za to bojujem a cítim, že toho mám ešte veľa pred sebou. Je možné, že keď skončím, budem mať stále dosť paliva v nádrži. Nemyslím si, že odídem v dobe, keď úplne vyhorím a nezostane vo mne vôbec nič,“ dodal Lewis.