logo F1online.sk

Russell o Leclercovi: Je mi ho ľúto

Charles Leclerc, Max Verstappen, George Russell počas výjazdu safety caru
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková3. 8. 2022

George Russell prejavil súcit svojmu rovesníkovi a zároveň konkurentovi Charlesovi Leclercovi z Ferrari. Myslí si, že v tejto sezóne mal oproti Maxovi Verstappenovi až priveľa smoly. Zároveň však jeho stajňu obviňuje z toho, že má spolu s Red Bullom nelegálnu podlahu. Nadviazal tak na svojho šéfa Tota Wolffa, podľa ktorého menované tímy porušili pravidlá.

Po letnej prestávke by mala na okruhu Spa-Francorchamps začať platiť nová technická direktíva, ktorá sa týka poskakovania. Tá bude zahŕňať aj aktualizáciu pravidiel ohľadom podláh monopostov. V Mercedese dlhodobo tvrdia, že Red Bull a Ferrari v tomto smere idú za hranicu pravidiel, nakoľko ich podlahy sú príliš ohybné. Rovnakého názoru je aj George Russell.

„Niet pochýb o tom, že Ferrari s Red Bullom urobili niečo, čo za normálnych okolností nie je dovolené, pričom my sme to tak trochu rešpektovali. Neexistuje žiadna záruka, že sa k nim po vydaní direktívy priblížime. Každé auto je iné, ale určite im to nepomôže,“ konštatuje pilot Mercedesu krátko po víkendovom podujatí v Maďarsku.

Práve tam sa strieborným šípom podaril výborný výsledok, keď zopakovali dvojité pódium z Francúzska, pričom práve britský mladík získal svoju prvú pole position v kariére. Russell však nejasá, Verstappen s Leclercom podľa neho stále kraľujú celému pelotónu. „Myslím si, že Max a Charles sú momentálne na podobnej úrovni.“

„S Charlesom naozaj súcitím, pretože odvádza vynikajúcu prácu a má veľa smoly. Max a Red Bull sú jednoducho absolútne solídni, a to týždeň čo týždeň. Počas posledných pár súťažných víkendov sme videli, ako dokázali zvrátiť situáciu,“ hovorí 24-ročný pretekár.

Tímový kolega Lewisa Hamiltona však nezabudol vyzdvihnúť ani svoju vlastnú stajňu. „Niet však pochýb o tom, že ako tím robíme pokroky. Na začiatku sezóny sme po prejdení cieľovej čiary strácali na víťaza pretekov takmer minútu, naposledy to bolo približne desať sekúnd. A ak v tom budeme pokračovať, určite budeme v hre.“

„Spa bude zaujímavé menšími zmenami v pravidlách, po ktorých sa k nám môžu priblížiť ďalšie tímy. Avšak myslím si, že si ako tím veľmi veríme v tom, že odvádzame skvelú prácu a nie je dôvod, prečo by sme nemohli byť stále v hre o popredné priečky,“ zamýšľa sa Russell nad najbližšími pretekmi. Tie nás však čakajú až o necelý mesiac.

Súvisiace články