logo F1online.sk

Hamiltonovi nie je príjemné rokovať o zmluve, kým ostatní prichádzajú o prácu

Lewis Hamilton
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala6. 8. 2020

Mercedes vo štvrtok oznámil, že sa úspešne dohodol na predĺžení zmluvy s Valtterim Bottasom. Na podobné vyhlásenie si zrejme v prípade Lewisa Hamiltona ešte budeme musieť počkať. Brit sa veľmi nehrnie do rokovaní, vraj sa necíti dobre, keď rokuje o takých veľkých sumách, zatiaľ čo ľudia prichádzajú o zamestnanie.

Odhaduje sa, že aktuálny kontrakt Lewisa Hamiltona má hodnotu približne 40 miliónov ročne. Brit o sebe pred pár dňami povedal, že si vie predstaviť, že vo Formule 1 strávi ešte ďalšie tri roky. Pri zachovaní jeho aktuálneho štandardu by tak zarobil 120 miliónov.

Podľa Lewisa Hamiltona nie je fér voči bežným ľuďom sa o takom niečom teraz baviť. “Nemám z toho dobrý pocit sadnúť si a rokovať o takomto veľkom kontrakte, keď si pomyslím na to množstvo ľudí po celom svete, ktorí prišli o svoje zamestnanie, a na ľudí, ktorí sú nezamestnaní. Teraz mi to nepripadá ako tá najdôležitejšia vec, ktorej by som mal v tomto momente venovať čas.”

Toto Wolff medzitým v rozhovore pre Canal Plus prezradil, že s Hamiltonom by všetko veľmi rád dotiahol do konca, a to už “skoro”. Na otázku, či by si vedel predstaviť trojročnú zmluvu, odpovedal šéf Mercedesu jasne: “Áno. Vedieme dobré rozhovory a vidím to pozitívne, že čoskoro podpíšeme zmluvu.”

S Lewisom Hamiltonom a Valtterim Bottasom má v tíme ideálny pár. “Valtteri odvádza dobrú robotu. Vyhral prvé preteky. Rozdiel oproti situácii s Nicom a Lewisom je ten, že teraz máme dobrú atmosféru. Je to naozaj pozitívne a pre inžinierov produktívne. Nemáme tu tú nedôveru, ktorá medzi tými dvoma panovala.”

Wolff ešte minulý týždeň prezradil, že posledných sedem rokov, čo je Lewis Hamilton v Mercedese, sa v jeho zmluve nemení prakticky nič okrem výšky odmeny. Nepriamo to potvrdzuje aj Lewis Hamilton.

“Faktom je, že s týmto tímom chcem pokračovať. Nebude to veľká námaha sadnúť si a vybaviť to. Momentálne sa len necítim príjemne, takže ešte chvíľu vyčkám,” informuje Lewis Hamilton. “Nerokujem s nikým iným a teším sa, že budeme pokračovať — o to viac, že sme ako tím otvorili novú kapitolu, pokiaľ ide o to, ako sa vzdelávame a čo budeme robiť, aby sme na ceste vpred pomohli väčšej diverzite a inklúzii. Strašne sa teším z toho, čo s Mercedesom-Benz a tímom môžeme podniknúť. V istom okamihu to vybavíme. Nestresujem sa.”