logo F1online.sk

Vykročili sme správnou nohou, znie po piatku z Ferrari

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík29. 7. 2022

Ferrari v piatkových voľných tréningoch na Veľkú cenu Maďarska potvrdilo úlohu mierneho favorita víkendu. Hungaroring svojou typológiou monopostu F1-75 sedí a obaja piloti stajne to v piatok aj ukázali. Víkend však ešte len začína.

Prvý tréning pre Carlosa Sainza, druhý pre Charlesa Leclerca. Scuderia vykročila do maďarského víkendu tou správnou nohou a naďalej potvrdzuje, že červený monopost je dostatočne konkurencieschopný.

„Bol to vcelku produktívny deň. Aspoň ja osobne som na aute zmenil veľa vecí,“ priznal po piatku v Maďarsku Charles Leclerc. „Prvý tréning bol dosť zložitý, v tom druhom sme sa však vydali tou správnou cestou, takže som presvedčený o tom, že sme pred nedeľou odviedli dobrú prácu.“

Monacký pretekár sa pritom neobáva ani prípadných sobotných dažďov. „Áno, vyzerá to tak, že v sobotu bude pršať, musíme si na to dať pozor a dostať pneumatiky do správneho pracovného okna, čo je v daždi vždy zložité. To bude našou prioritou, ale dúfam, že to zvládneme a udržíme si našu výhodu,“ povedal Leclerc.

Dobrú formu talianskeho celku potvrdil aj Carlos Sainz, ktorý ovládol prvý voľný tréning a v druhom skončil tretí za Landom Norrisom. Kým Sergio Pérez ukazoval v ostatnom období zostupnú krivku výkonnosti, vo Ferrari sa darí obom pilotom. Piatok španielskeho pretekára však bol trochu opačný než v prípade jeho tímového kolegu.

„Hneď pri prvom výjazde na trať v prvom voľnom tréningu som sa v aute cítil veľmi komfortne. Bol som spokojný s vyvážením monopostu, ale vždy máte pocit, že to dokážete ešte zlepšiť a nájsť niečo viac,“ povedal po piatku Carlos Sainz.

„V druhom tréningu sme po stránke nastavenia vyskúšali niekoľko rozličných smerov, kvôli čomu som stratil istotu. Presne však vieme, čo sa stalo a veríme, že sa dokážeme vrátiť tam, kde sme boli v prvom voľnom tréningu,“ dodal Carlos.

Aj rodák z Madridu si však dobre uvedomuje, že kvôli dažďu nemusia byť všetky piatkové zistenia celkom osožné. „Dnes to bol tak trochu testovací deň. Určite sa nám však podarilo odstrániť nejaké pochybnosti o tom, ktorým smerom sa potrebujeme pred zvyškom víkendu vydať. Myslím, že to bol veľmi zaujímavý piatok. Môžeme ho nazvať testovacím dňom a pred zvyškom víkendu nasadíme len to, čo zvyšuje našu konkurencieschopnosť,“ povedal Sainz.

Súvisiace články