logo F1online.sk

Spečatené: Valtteri Bottas sa dohodol na novej zmluve

Valtteri Bottas
© Mercedes
Milan Kubala
Milan Kubala6. 8. 2020

Valtterimu Bottasovi sa podarilo presvedčiť Mercedes o tom, že si miesto v dominantnom aute zaslúži aj na budúcu sezónu. Fín sa so svojím tímom dohodol na jednoročnom predĺžení zmluvy.

Potvrdili sa tak slová Tota Wolffa, ktorý aj napriek množstvu špekulácií okolo Sebastiana Vettela vytrvalo konštatoval, že Mercedes je so svojím jazdeckým zložením nadmieru spokojný. Lepšieho kolegu pri Lewisovi Hamiltonovi si vlastne ani nemôže želať; kým Hamilton zbiera všetky jazdecké tituly, Bottas je dostatočne rýchly na to, aby Mercedesu pomohol k zisku tých konštruktérskych. A nerobí v tíme dusno.

Mercedes vo svojom vyhlásení skonštatoval, že s Bottasom chce pokračovať v spolupráci “aspoň do konca roka 2021”. Čo sa stane potom, je však otázne. George Russell je už vo Williamse veľmi dlho a už netrpezlivo vyčkáva na svoju šancu.

“Som veľmi šťastný, že v Mercedese zostanem aj v roku 2021,” okomentoval predĺženie svojej zmluvy Valtteri Bottas, “a že budem stavať na úspechoch, ktoré sme si doposiaľ užili. Ďakujem všetkým v tíme a širšej rodine Mercedesu za ich pretrvávajúcu podporu a ich dôveru. Som hrdý, že budem môcť reprezentovať tento veľký tím a trojcípu hviezdu na našej spoločnej ceste aj ďalší rok.”

Bottas následne skonštatoval, že sa cíti byť pripravený na boj o titul. “Posledných pár rokov bolo o postupnom zlepšovaní sa, o práci na každom jednom aspekte môjho výkonu. Verím si, že dnes som najsilnejší, aký som kedy bol. Vždy však viem zodvihnúť túto latku. Mercedes vyznáva rovnakú filozofiu: neustále sa chce zlepšovať a má hlad po ďalších úspechoch.”

“Už odkedy som sa ako dieťa zamiloval do F1, bolo mojím snom sa jedného dňa stať majstrom sveta. Tento rok som v boji o titul a tým, že v Mercedese zostávam, som aj v najlepšej možnej pozícii oň bojovať aj v nasledujúcej sezóne,” teší sa rodák z Nastoly.

Veľmi spokojný je aj Toto Wolff. “Veľmi sa teším z toho, že Valtteri zostane v tomto tíme aspoň o jeden rok dlhšie. Teraz sledujeme najsilnejšieho Valtteriho, akého sme mohli celý rok vidieť — pokiaľ ide o jeho výkony na trati, ale aj po fyzickej a mentálnej stránke. V šampionáte je na druhom mieste, vlani skončil tiež druhý a hrá dôležitú úlohu v celkových výkonoch nášho tímu.”

“Som presvedčený, že máme najsilnejšie jazdecké zloženie v dnešnej F1. Podpísanie zmluvy s Valtterim je dôležitým krokom v udržaní si tejto sily aj do budúcnosti. Valtteri je tvrdo pracujúci a úprimný chlapík, ktorý udržuje dobrý vzťah s celým tímom vrátane jeho kolegu. To nie je samozrejmosť, keď obaja jazdci bojujú o šampionát,” usmieva sa šéf Mercedesu.

Súvisiace články