logo F1online.sk

Moja príprava na preteky nebola ideálna, hovorí Pérez

Sergio Pérez
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík23. 7. 2022

Sergio Pérez obsadil v kvalifikácii na Veľkú cenu Francúzska solídne tretie miesto. Mexický pretekár sa podľa vlastných slov skrz tréningy priam pretrápil. Takú slabú prípravu na ostrú fázu víkendu vraj už dlho nezažil. Tretie miesto so stratou šestnástich stotín sekundy na tímového kolegu tak berie všetkými desiatimi.

„V poslednom kole sa mi podarilo celkom zlepšiť. Myslím, že celý víkend bol pre mňa veľmi náročný. V celom jeho priebehu som sa veľmi trápil s vyvážením. V kvalifikácii sa mi však darilo robiť pokroky a moje posledné kolo v Q3 bolo veľmi dobré, síce by mohlo byť ešte lepšie, ale nie oveľa lepšie,“ povedal po kvalifikácii Pérez.

„Som teda nesmierne rád za tretie miesto. Verme, že naše pretekové tempo bude v nedeľu ešte lepšie a dokážeme zabojovať o víťazstvo,“ dodal mexický pretekár.

Jeho výkony sú v poslednom období pod drobnohľadom. Aj sám priznal, že s postupným vylepšovaním ho monopost RB18 poslúcha stále menej a menej. Vo Francúzsku to najprv vyzeralo, že sa to aj potvrdí, avšak jeho posledné kolo bolo iba o nejakých šestnásť stotín sekundy pomalšie, ako zajazdil jeho tímový kolega, čo je stále prijateľná strata.

„Od začiatku víkendu sme sa dosť pohrávali s nastavením monopostu. Je veľmi horúco a z nejakého dôvodu som sa veľmi trápil, možno to bola moja vôbec najhoršia príprava na kvalifikáciu. Z tohto pohľadu je to teda slušný výsledok,“ hovorí Pérez.

„Ani moja príprava na preteky tak nebola ideálna. Avšak zmeny, ktoré sme dnes vykonali, nám pomôžu a vďaka nim sa cítim pred nedeľou komfortnejšie,“ dodal mexický pretekár.