logo F1online.skF1online.sk

Alonso: Fyzicky som na tom lepšie ako kedykoľvek predtým

Fernando Alonso
© Twitter/Alpine
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 7. 2022

Napriek obrovskej smole sa to nedá povedať inak, Fernando Alonso aj vo svojich takmer 41 rokoch jazdí absolútne fantasticky. Španielsky matador však beztak musí pravidelne odpovedať na otázky týkajúce sa veku. Slovne i výkonmi na trati pritom potvrdzuje, že je v perfektnej forme.

Pri pohľade na celkové hodnotenie to vyzerá, že Esteban Ocon má v súboji so starším a skúsenejším kolegom jasne navrch, avšak reálny obraz je trochu iný. Ocon a Alonso sú prinajmenšom vyrovnanou jazdeckou dvojicou. Fernando už v tomto roku postrácal toľko bodov, že je ťažké ich všetky porátať.

„Mám pocit, že čisto po fyzickej stránke jazdím lepšie ako kedykoľvek predtým!“ prehlásil rodák z Ovieda vo Francúzsku, ktoré je domácim podujatím jeho tímu Alpine. „Naším najväčším problémom bola skrátka smola. V tejto sezóne sa od nás šťastie odvrátilo v tom najmenej vhodnom okamihu.“

„Ak to dokážeme zvrátiť a strhnúť šťastie, ktoré si zaslúžime, na našu stranu, tak môžeme získať veľa bodov a začať sa posúvať ako v jazdeckom, tak konštruktérskom šampionáte,“ dodal dvojnásobný šampión.

Ako sme už uviedli, jeho tím čaká v Le Castellet výnimočné podujatie. Pre Alpine i pilota stajne Estebana Ocona to bude domáca veľká cena, navyše na okruhu, ktorý síce nie je nijak populárny, ale zato predstavuje ideálny lakmusový papierik pre porovnanie výkonnosti jednotlivých tímov.

„Polovica tímu sídli vo Francúzsku a je pekné zažiť na Paul Ricard domáce preteky,“ hovorí Alonso. „Je to zábavná trať a hoci som už pretekal na rôznych francúzskych okruhoch, na tento som súťažne s Formulou 1 zavítal len dvakrát.“

„Je to náročná trať, na ktorej potrebujete vaše auto správne nastaviť, nakoľko je tu zopár vysokorýchlostných sekcií, za ktorými nasledujú pomalé a stredne rýchle zákruty. Náš monopost vyzeral byť celkom konkurencieschopný na viacerých typoch okruhov, takže dúfam, že na to dokážeme nadviazať aj na Paul Ricard,“ povedal Alonso.

Súvisiace články

Diskusia