logo F1online.skF1online.sk

Cítim sa oveľa lepšie než pred rakúskym víkendom, priznáva Leclerc

Charles Leclerc
© Scuderia Ferrari Press Office
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík22. 7. 2022

Ferrari v Rakúsku zaskočilo mnohých svojou výkonnosťou i schopnosťou manažovať pneumatiky. Nad partičkou z Maranella síce naďalej visí Damoklov meč v podobe spoľahlivosti, avšak pred francúzskym víkendom nejeden odborník pripomínal, aké dôležité bude na tejto trati kvalitné narábanie s pneumatikami. Charles Leclerc je okrem toho namlsaný kvalitným výkonom z Rakúska.

Pred víkendom na Red Bull Ringu bolo z monackého pretekára trochu cítiť nepokoj. Na víťazstvo čakal od Austrálie, na pódium od Miami. Bolo to teda dlhé čakanie, ktoré Charles ukončil vo veľkom štýle, keď vyhral po peknom výkone a troch úspešných predbiehacích manévroch na Maxa Verstappena. Mentálne nastavenie pred Francúzskom, ktoré možno považovať za tak trochu domáce podujatie aj pre Leclerca, je tak veľmi dobré.

„Cítim sa oveľa lepšie než pred rakúskym víkendom,“ povedal novinárom na Paul Ricard pilot Ferrari. „Zažili sme tam veľmi pozitívny víkend a musíme pokračovať v sústredení i výkonnosti, ktorú sme predviedli na Red Bull Ringu.“

„V Rakúsku sme boli veľmi silní a veľmi silní sme aj dlhodobo, bohužiaľ, mali sme aj nejaké problémy. Pozeráme sa však dopredu a som si istý, že tento víkend dokážeme byť dostatočne rýchli a zabojovať o víťazstvo. Potrebujeme však všetko poskladať dokopy a vyhnúť sa chybám,“ ponúkol jednoduchý, ale zároveň zložitý recept na víťazstvo Leclerc.

Dnes si na to už málokto spomenie, ale Veľká cena Francúzska 2021 bola pre Ferrari hotovou katastrofou. Vlani to bolo vôbec jediné podujatie, na ktorom Scuderia nebodovala a na vine bola obrovská degradácia pneumatík. Za ten rok sa toho však nemálo zmenilo a na Red Bull Ringu Ferrari naznačilo, že v tejto sezóne by ich tento problém nemal trápiť.

„Vlani sme sa dosť trápili a vlastne aj v roku 2019, ale v tomto roku máme odlišné autá a panujú odlišné podmienky,“ hovorí Leclerc. „Myslím si však, že si dáme zvlášť pozor na manažment pneumatík. Využijeme voľné tréningy a uistíme sa, že nebudeme mať rovnaké problémy, ako v predchádzajúcich dvoch rokoch. Som si istý, že budeme konkurencieschopní.“

Súvisiace články

Diskusia