logo F1online.sk

Verstappen: Pérez je najlepší tímový kolega v mojej kariére

Max Verstappen a Sergio Pérez
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Petra Polubňáková
Petra Polubňáková21. 7. 2022

Max Verstappen označil svoj vzťah so Sergiom Pérezom za najlepší, aký kedy mal s tímovým kolegom. Mexičan je zároveň už piatym pilotom, ktorý s obhajcom titulu zdieľa rovnakú garáž.

Spočiatku bol ešte v Toro Rosso Verstappenovým tímovým kolegom Carlos Sainz, po prestupe do Red Bullu sa ním však stal Daniel Ricciardo. Po odchode Austrálčana mal holandský šampión po svojom boku na krátky čas aj Pierra Gaslyho či Alexa Albona.

Po sezóne 2020 pripadol druhý monopost Pérezovi, ktorý by mal ostať v Red Bulle minimálne do konca sezóny 2024. Od pretekania vo veku tínedžera až po zisk titul majstra sveta vo veku 24 rokov Verstappen dozrel. A je to vidieť aj na jeho vzťahu s Checom.

„Samozrejme, v F1 som začínal ako veľmi mladý a napríklad s Danielom som mal veľmi dobrý vzťah. Ale vtedy som mal ešte len 18 či 19 rokov, teraz je zo mňa úplne iný človek. Najlepší vzťah mám s Checom, už len preto, že som veľmi dozrel. Myslím si, že to veľmi pomáha v tom, ako k sebe pristupujeme,“ hovorí Verstappen.

Rodák z krajiny tulipánov predpokladá, že to tak aj ostane. „Prečo by sa to malo zmeniť? Ako tím fungujeme naozaj dobre. Vždy sa snažíme optimalizovať auto a pracovať pre tím. Dokážeme akceptovať, keď nejaký iný tím odvedie dobrú alebo lepšiu prácu, a to je podľa mňa veľmi dôležité, pretože tak sa navzájom rešpektujete. Nech nakoniec vyhrá ten najlepší, však?“

Podobne pochvalne sa o Verstappenovi vyjadruje aj Pérez. „Niekedy v minulosti sa mi stalo, že mi niektorý z mojich tímových kolegov závidel. Samozrejme, chcete vyhrať, ale keď vyhrá chlapík z vašej stajne, musíte mu vzdať hold. Bol lepší ako vy a vyhral. Musíte to akceptovať a zároveň byť naňho hrdý. Myslím si, že to málokto dokáže. Ale u nás, keď vyhrám ja alebo keď vyhrá Max, ten druhý je na víťaza vždy pyšný, a to je dobré.“

Súvisiace články