logo F1online.skF1online.sk

Výkony a nie body rozhodnú o Schumacherovej budúcnosti, hovorí Steiner

Günther Steiner
© LAT Images/Haas
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík20. 7. 2022

Mick Schumacher na seba v poslednom období strhol nemalú časť mediálnej pozornosti. Vôbec po prvýkrát v tomto roku sa o to postaral svojimi výkonmi. Kým predtým pútali pozornosť hlavne jeho chyby a havárie, ktorými znepríjemňoval život sebe i svojmu tímu, teraz vskutku pozitívne zaujal aj výsledkami. Najdôležitejšou otázkou teraz zostáva, aká bude Mickova budúcnosť?

Samozrejme, body idú ruka v ruke s jazdeckými výkonmi, avšak na bodové zisky častokrát vplývajú aj vonkajšie okolnosti. Napríklad v Kanade bol Schumacher na najlepšej ceste za bodovaným umiestnením, keď mu v priebehu pretekov vypovedala službu pohonná jednotka Ferrari.

„Výkonnosť je v tomto športe úplne všetko,“ prehlásil boss Haasu Günther Steiner. „Niekedy sa vám na body podarí dostať len preto, že ste mali šťastie.“

„My však nebudeme tvrdiť: ‚Dostal si sa na body? Skvelé, prosím, tu je tvoj kontrakt.‘ To by bolo príliš jednoduché a nikomu by to neprospelo. My potrebujeme vidieť, ako bojuje a ako sa na bodované umiestnenia dostáva. Tento šport je založený na výkonnosti a musíte podávať kvalitné výkony,“ dodal Steiner.

Nemecký mladík tak potrebuje už „len“ dve veci, prvá, pokračovať v takýchto výkonoch aj naďalej; druhá, zmluvu na budúci rok. Kým jeho tímový kolega Kevin Magnussen kontrakt na sezónu 2023 má, Mick ho ešte len potrebuje podpísať.

„V súčasnosti o kontraktoch ani len nepremýšľame,“ prehlásil Steiner. „Náš tím to robí až po letnej prestávke, až vtedy o tom začneme premýšľať, ale momentálne potrebujeme zistiť, kam sa až Mick môže posunúť.“

„Verme, že bude podávať dobré výkony a bude s nami pokračovať aj v budúcej sezóne. Chceme urobiť to najlepšie rozhodnutie pre tím smerom do budúcna. Ak na rozhodnutie budeme potrebovať trochu viac času, tak ho využijeme,“ dodal Steiner.

Súvisiace články

Diskusia