logo F1online.sk

Hamilton: Už sa tam blížime

Lewis Hamilton
© Steve Etherington
Milan Kubala
Milan Kubala10. 7. 2022

Lewis Hamilton chytil formu ako hrom. Po štvrtom mieste v Azerbajdžane trikrát skončil na pódiu, čo je pre Mercedes skvelou vzpruhou. Sedemnásobný majster sveta sa čím ďalej, tým častejšie usmieva. Teší sa z toho, ako sa jeho monopost zlepšuje.

Po štarte z ôsmeho miesta Lewis Hamilton využil naskytnutú príležitosť naplno. Po problémoch Sergia Péreza, treste pre Georgea Russella a odstúpení Carlosa Sainza prepol na vyšší prevodový stupeň a hoci zažil pomerne osamelé preteky, zabavil sa.

Spokojnosť? Spokojnosť, pritakáva Lewis Hamilton. “Hlavne po takom ťažkom piatku a nehode. Nečakal som ju a stále mi to je ľúto. Tímu som sa ospravedlnil, samozrejme…”

“Som hrdý na všetkých, že tak tvrdo pracovali, aby dali auto zase dokopy. Tiež som hrdý na všetkých v továrni, že stále idú naplno. Neviem, čo spravia s tými komponentami, ktoré som zničil,” pousmial sa, “ale dúfam, že po nich dostaneme nejaké lepšie kúsky.”

V Brackley sa vyvíja naplno a všetci dúfajú, že už čoskoro tie lepšie komponenty budú na autách. Sedemnásobný majster sveta povzbudzuje svoj tím. “Získať tretie a štvrté miesto je pre náš tím skvelý návrat, získali sme naozaj cenné body. Musíme skloniť hlavy, ďalej pracovať a pomaly zmenšovať náskok chlapcov pred nami. Stále sú dosť rýchli.”

Víkend v Rakúsku mohol byť na body bohatší, ale aj z hľadiska rýchlosti lepší. Po piatku však už Hamilton s Russellom nejazdili s ideálne vyladenými monopostami, v niektorých smeroch museli prijať kompromisy. Nedostatok súčiastok im spravil škrt cez rozpočet.

Namiesto pokusu skončiť v kvalifikácii v TOP3 sa tak zachraňovalo, čo sa dalo. “Mám pocit, že z času na čas naša kvalifikačná rýchlosť vyzerá, že by sme mohli skončiť v prvej dvojke alebo trojke. Samozrejme, po tej nehode to nebolo možné. Potom sme dostali kompletne nové auto s novým šasi, menila sa prevodovka, všetky štyri rohy na aute, skrátka všetko. Auto nechcete poškodiť zas a určite som z neho nemal rovnaké pocity ako v piatok, ale celkom sa tomu priblížilo. Zlepšovalo sa to, čím dlhšie som v ňom jazdil.”

“Netuším však, prečo sme tu boli takí rýchli. V niektorých kolách sme boli porovnateľne dobrí, takže pomaly sa tam blížime. Potrebujeme len z toho náskoku ďalej ukrajovať,” dodal.

Súvisiace články