logo F1online.sk

Bitka pilotov Ferrari mi pomohla, hovorí Verstappen

Max Verstappen
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 7. 2022

Pokiaľ ide o bitku na čele, tak sobotný rakúsky šprint bol zaujímavý iba v úvodných kolách. Carlos Sainz najprv zaútočil na Maxa Verstappena a potom zviedol tvrdý súboj s Charlesom Leclercom. Interný boj tímových kolegov dokonalo využil Max Verstappen, ktorý si vďaka tomu vybudoval potrebný náskok, vďaka ktorému to preňho bola pohodová sobota.

Z Ferrari síce po sobote znie, že majú tempo na to, aby vyzvali Red Bull v prípade, že nebudú strácať čas vzájomnými bojmi. Dobré tempo zo záveru by tomu možno mohlo nasvedčovať, ale ako veľmi na to šliapal Max Verstappen?

„Neboli to zlé preteky z mojej strany. Samozrejme, prvých pár kôl bolo veľmi dôležitých a potreboval som si vybudovať náskok. Potom mi trochu pomohla ich vzájomná bitka,“ povedal po skončení šprintu Max Verstappen.

„Od toho momentu to už bolo všetko o manažovaní pretekov. Myslím si, že to išlo celkom dobre, ale v posledných niekoľkých kolách boli jazdci Ferrari dosť rýchli. Pred nedeľou teda očakávam vyrovnanú bitku,“ dodal Max.

Najrýchlejšie kolo sa v šprinte síce neboduje, ale čisto pre zaujímavosť ho v sobotu zajazdil Charles Leclerc. Monačan sa zrejme v závere pokúšal o zázrak, ale na Verstappena nemal nárok. Ten si svoje tempo manažoval a dokráčal za ďalším šprintovým víťazstvom. „Musíte si dávať pozor na traťové limity, čo na tejto trati nie je jednoduché. Taktiež som mal náskok, takže neexistuje dôvod, prečo by ste to mali tlačiť až úplne na limit,“ povedal Verstappen.