logo F1online.sk

Russell sledoval veľkoplošné obrazovky: Dúfali sme, že budeme mať lepšie tempo

George Russell
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 7. 2022

V piatok sa Mercedes na Red Bull Ringu nadychoval k veľkej ofenzíve. Zvlášť Lewis Hamilton sa zdal byť veľmi rýchly. Potom však prišli dve nehody v kvalifikácii a Mercedes sa sobotou priam pretrápil. Lewis sa nevedel dostať cez Haas Micka Schumachera a George Russell sa v území nikoho prepadal stále hlbšie a hlbšie za vedúce trio.

Boli to pre britského mladíka osamotené preteky. Sergio Pérez sa musel prehrýzať skrz pole, čo mu dalo šancu odskočiť a vybudovať si potrebný náskok. Na vedúce trio však Russell nemal nárok, hoci je pravda, že kvôli problémom s náhradnými dielmi musel nasadiť o niečo väčšie krídlo, čo na rovinkách beztak zraniteľnému Mercedesu nepomohlo.

„Väčšinu mojich pretekov strávim sledovaním veľkoplošných obrazoviek pri trati a práve prebiehajúcich bitiek,“ hovorí so smiechom Russell po mnohých osamotených kolách na celkovom štvrtom mieste.

„V mojich pretekoch sa absolútne nič nestalo. Väčšinu času som strávil sledovaním Lewisa, ako bojuje s Haasmi, tiež súboje Alexa a Sebastiana. Asi také teda boli moje preteky.“

„Musím však veľmi poďakovať všetkým v našej garáži, ktorí odviedli vynikajúcu prácu a opravili dve autá. Stále sme dokázali získať body a stále sme v pozícii bojovať v nedeľu o štvrté miesto. Naše tempo však nebolo také, aké sme dúfali alebo očakávali,“ dodal Russell.

Aj napriek väčšiemu zadnému krídlu, ktoré Russellovi na tempe určite nepridalo, však aj on sám pred sobotou očakával niečo lepšie. Aj v prípade Lewisa Hamiltona a v jeho súboji s Mickom Schumacherom sme videli, že Mercedesu na rovinke chýbala rýchlosť. Za všetko hovorí aj konečný rozdiel. Russell v cieli stratil na Verstappena vyše trinásť sekúnd, čo nie je v pretekoch na 24 kôl práve málo.

„Ak mám povedať úprimne, bol som prekvapený ich tempom. Mali sme náročný tréning, na základe ktorého sa dalo predpokladať, že budeme o pol sekundy pozadu. Niekde vzadu v hlavách sme však mali, že dokážeme byť bližšie. No ako sa ukázalo, tieto predpovede boli správne,“ dodal Russell.