logo F1online.sk

Na rovinkách sme boli pomalší než Haas, povedal Hamilton

Lewis Hamilton
© Twitter/Mercedes
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík9. 7. 2022

Úsilie Lewisa Hamiltona dostať sa po piatkovej kvalifikačnej chybe čo najvyššie, nevyšlo pilotovi Mercedesu úplne podľa predstáv. Kým Sergio Pérez sa posunul z trinásteho miesta na piate, Lewis iba z desiateho na ôsme. Sedemnásobný šampión mal dosť veľkú smolu v úvodnom kole a potom zostal na dlhý čas zaseknutý za Haasom Micka Schumachera.

Pri pohľade na jeho sobotný výkon mu možno ťažko niečo vyčítať. Nestranní fanúšikovia sa však určite nesťažovali. Hamiltonov súboj so Schumacherom bolo naozaj zábavné sledovať a možno iba vďaka nemu nebol sobotný šprint taká nuda.

„V nájazde do prvej zákruty som mal okolo seba dve autá a Pierre ma prekrížil. Nebolo tam žiadne miesto, kam by som mohol ísť. Bol to nešťastný incident, ale nemyslím si, že som mohol niečo spraviť,“ povedal Hamilton po pretekoch.

„Podobná situácia sa zopakovala hneď po tom v tretej zákrute. Som rád, že som sa dostal na koniec prvého kola a potom to už bolo o úsilí sa dotiahnuť, ale boli sme dosť pomalí na rovinkách,“ dodal Lewis.

Súboj s Mickom Schumacherom síce bol veľmi pekný, avšak dlhší než by sedemnásobnému majstrovi sveta bolo milé. Lewis stratil za nemeckým mladíkom dosť času a keby ten mal po celý čas DRS na obranu, tak ktovie, možno by sa na ôsmom mieste aj udržal. Haas totiž bol na výjazdoch z pomalých zákrut i na rovinkách rýchlejší.

„Zistili sme, že sme boli na rovinkách pomalší než Haas,“ povedal Hamilton. „Teraz však už mám pred sebou len jeden a nie dva. Musíme sa vyhnúť DRS vláčiku a dať si pozor na to, kam na trati umiestnime naše auto. V nedeľu však do toho dáme všetko.“

Súvisiace články