logo F1online.sk

Sme v dobrej palebnej pozícii, znie po kvalifikácii z Ferrari

Charles Leclerc
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 7. 2022

Tesný súboj Ferrari a Red Bullu pokračuje, minimálne teda v kvalifikácii. Postupne sa nám však začína vytvárať ďalšia zaujímavá podkapitola sezóny 2022, ktorou je Sergio Pérez. Ten síce skončil v kvalifikácii na štvrtom mieste, avšak s veľkou stratou. Na druhej strane, piloti Ferrari sú si navzájom stále vyrovnanejší, čo ponúka Scuderii nejaké strategické možnosti smerom do šprintu i do pretekov.

Dnes to bolo medzi triom Verstappen – Leclerc – Sainz nesmierne tesné. Sergio Pérez sa však do tohto boja nedokázal zapojiť. So zrýchľujúcim Mercedesom bude Mexičan v ďalšom priebehu sezóny pod stále väčším tlakom, keďže Max na čele určite bude potrebovať jeho pomoc.

Naproti tomu Charlesovi Leclercovi i Carlosovi Sainzovi sa znovu podarilo podať vyrovnané výkony, ktoré Ferrari dostali na druhé a tretie miesto. To by pred šprintom a hlavne pred pretekmi mohlo znamenať určitú strategickú výhodu.

„Trpezlivosť bude v sobotu jedna vec, ale keď sa mi naskytne nejaká príležitosť, tak po nej pôjdem,“ povedal po kvalifikácii Charles Leclerc.

„Na tejto trati bude dôležité manažovanie pneumatík a s manažovaním samotných šprintových pretekov sa môžeme určite pohrať. Uvidíme, čo sa nám naskytne a čo bude možné. Ak sa nám nenaskytne nič, tak budem trpezlivý a počkám si na nedeľu,“ dodal Leclerc.

Jeho tímový kolega Carlos Sainz bol opäť blízko, ale opäť nie dosť blízko. V Montreale a Silverstone síce v kvalifikácii dosiahol lepší výsledok ako Charles, v Rakúsku sa to však tesne, ale predsa vrátilo do starých koľají.

„Dnes sme boli Red Bullom dosť blízko. V pretekoch bývajú rýchlejší, takže nám začína ťažký víkend. Určite sa nám však podarilo dostať do dobrej palebnej pozície, z ktorej môžeme zaútočiť a pokúsiť sa im skomplikovať život. Máme dve autá blízko pri Maxovi, čo je dobrá pozícia na to zatlačiť,“ povedal Sainz.