logo F1online.skF1online.sk

Urobil by som to znovu, hovorí o odmietnutí pokynu z Ferrari Sainz

Carlos Sainz
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 7. 2022

Po 150 veľkých cenách sa Carlos Sainz dočkal prvého víťazstva. Na okruhu v Silverstone síce nebol v priebehu nedeľných pretekov tým najrýchlejším jazdcom, ale pri dávke smoly, ktorú si v priebehu tejto sezóny „užil“, si istotne zaslúžil aj kúsok toho šťastia. Z miery ho nevyviedli ani zmätočné pokyny z boxového múra.

Ferrari predviedlo v Silverstone dokonalý chaos. Najprv tímovú réžiu odmietlo, potom ju nariadilo, Sainza do boxov v závere povolali, Leclerca nie. Pomyselnou špičkou ľadovca bola požiadavka na Sainza, aby pred reštartom natiahol medzeru medzi sebou a tímovým kolegom na desať dĺžok monopostu. Carlos tento absolútny nezmysel rezolútne odmietol a urobil dobre.

„Nuž, Ferrari vyhralo, ja som vyhral, takže určite to nebolo nesprávne rozhodnutie,“ vrátil sa k udalostiam zo Silverstone Sainz. „Myslím, že v danom čase som presne vedel, čo musím urobiť. Nechcel som Charlesa dostať do kompromitujúcej pozície, ale taktiež som chcel Ferrari dať víťazstvo. O víťazstvo totiž tímu v prvom rade ide a myslím, že všetko som urobil rozumne.“

„Pri predbiehaní Charlesa som zbytočne neriskoval ani ho nedostal pod tlak. Vedel som, že na mäkkých pneumatikách ho predbehnem pomerne poľahky. Vyhral som preteky pre Ferrari, čo je dobrý koniec.“

„Takže áno, ak by som to mal urobiť znovu, urobil by som to presne tak isto a myslím si, že tím dokonalo porozumel mojej pozícii, preto znovu nežiadali o natiahnutie medzery na dĺžku desiatich monopostov. Pochopili, že môj komentár vo vysielačke bol oprávnený,“ dodal Sainz.

Ten tiež odmietol, že by medzi ním a jeho tímovým kolegom došlo k nejakej konfrontácii alebo animozite. „Ako vždy, tak aj teraz sa zachoval ako pravý džentlmen a popretekový brífing prebehol úplne normálne. Keď mám zlé preteky ja, nasleduje normálny brífing a keď má zlé preteky on, nasleduje taktiež normálny brífing. Je to jedna z našich silných stránok ako tímových kolegov aj jazdcov,“ povedal Sainz.

Súvisiace články

Diskusia