logo F1online.skF1online.sk

Tohtoročný vývoj mi nejde naproti, hovorí Pérez

Sergio Pérez
© Twitter/Red Bull
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík8. 7. 2022

Po Veľkej cene Monaka a tiež po kvalifikácii v Baku sa polemizovalo, či by Sergio Pérez mohol v tomto roku vyzvať v internom súboji Maxa Verstappena. Zdalo sa, že tohtoročný monopost a tieto technické pravidlá sedia jeho jazdeckému štýlu lepšie, než je tomu v prípade jeho tímového kolegu. Mexičanove nádeje však zdá sa tleli prikrátko. Sám priznáva, že s poslednými vylepšeniami sa monopost RB18 jeho štýlu vzďaľuje.

V porovnaní s RB16B je RB18 určite autom, ktoré Checovi sedí viac. Sezóna sa však vyvíja a Red Bull svoj monopost posúva dopredu. Posledné dva víkendy hovorili jednoznačne v prospech Verstappena, čo Pérez aj priznáva.

„Povedzme to tak, že som sa v aute necítil tak komfortne ako na začiatku sezóny,“ povedal Checo na adresu vývoja jeho RB18 v posledných týždňoch. „Myslím si, že pred sebou máme nejakú prácu v úsilí porozumieť tomu, o čo ide. Dúfam, že tu v Rakúsku ma v tomto smere čaká jednoduchší víkend.“

Výsledky v Montreale a Silverstone neboli z rôznych dôvodov úplne reprezentatívne, avšak v rôznych fázach víkendu to viackrát skutočne vyzeralo, že Verstappen má navrch. Dve mokré kvalifikácie v priebehu posledných dvoch víkendov sú toho dôkazom. Red Bull Ring však bude dobrým testom toho, či boli Montreal a Silverstone len anomáliou alebo znamením staronových pomerov.

„Pokiaľ ide o pocit v aute, tak s tohtoročným vývojom sa mi vzďaľuje v porovnaní s tým, čo som cítil začiatkom roka. Boli to však len dva preteky, minulý víkend som sa pritom cítil dosť zle. Tento víkend sa naozaj uvidí,“ povedal Pérez, ktorý však musí počítať aj s tým, že tento víkend je šprintový, na zladenie sa s autom bude mať len jeden voľný tréning.

„Ďalších pár bezbodových pretekov by moje šance na titul zabilo. Verím však, že problémy so spoľahlivosťou sú fuč a budeme schopní preteky dokončovať, to je totiž tá najdôležitejšia vec,“ dodal Pérez, ktorého aktuálna strata na Verstappena činí 34 bodov.

Súvisiace články

Diskusia