logo F1online.skF1online.sk

Verstappen reaguje na Hamiltona: V 37 rokoch pochopil, ako trafiť vrchol zákruty

Max Verstappen
© Getty Images/Red Bull Content Pool
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík7. 7. 2022

Medzi Red Bullom a Mercedesom, takisto medzi Maxom Verstappenom a Lewisom Hamiltonom, sa situácia v tomto roku zmenila. Toto duo tentokrát nebojuje o titul, avšak stále si dokážu cez médiá vymeniť nejakú „raketku“, podobne ako vlani. Po skončení pretekov v Silverstone sedemnásobný majster sveta trochu provokoval obhajcu titulu, ktorý neodolal príležitosti mu to o štyri dni neskôr vrátiť.

„Charles odviedol skvelú prácu, to bola skrátka parádna bitka. On je veľmi rozumný pretekár, očividne veľmi odlišný od toho, čo som tu zažil minulý rok. Napríklad v Copse, obaja sme sa do zákruty vošli bez problémov,“ uštipačne poznamenal po pretekoch v Silverstone Hamilton jasne poukazujúc na incident z roku 2021.

Lewis si túto uštipačnú poznámku neodpustil napriek faktu, že to bol práve on, ktorý bol označený za jazdca zodpovedného za kolíziu medzi dvoma titulovými ašpirantmi. Možno tým však chcel naznačiť, že podľa jeho názoru je Verstappen stále aspoň čiastočne zodpovedný za vlaňajšiu nehodu.

Asi neprekvapí, že Max bol na tlačovej konferencii pred Veľkou cenou Rakúska s týmito vyjadreniami pilota Mercedesu konfrontovaný a Holanďan sa nenechal dvakrát núkať.

„Podľa mňa je skvelé, že aj vo veku 37 rokov, dokážete pochopiť, ako trafiť vrchol zákruty,“ prehlásil Verstappen. „Učí sa, takže to je pozitívne aj pre mladších jazdcov: aj keď máte 37 rokov, stále sa učíte!“

„Z opakovaných záberov predsa jasne vidieť, že Charles mu na vnútornej strane nechal menej miesta než ja vlani, takže to hovorí za všetko. Navyše, v minulom roku to bol on, kto dostal trest, takže by o tom ani nemal hovoriť,“ dodal Max.

Tento víkend to pritom môže byť ešte o to pikantnejšie. V Silverstone si totiž Verstappen „užil“ bučanie britských tribún. Tento víkend však pretekáme na Red Bull Ringu, na domácej trati Red Bullu, kam navyše zavíta asi 30 tisíc Holanďanov. Môžeme teda očakávať patričnú odozvu.

„Musí s tým žiť. Myslím, že to bolo z jeho strany trochu neohrabané, ale ja sa musím sústrediť na to, prečo sme tu. Myslím si, že sa nám v tomto roku darí celkom dobre, takže makáme ďalej,“ dodal Verstappen.

Súvisiace články

Diskusia