logo F1online.skF1online.sk

Vzbura vo Ferrari? Časť personálu vraj odmietla účasť na pódiovej ceremónii a fotení

Ferrari po skončení VC Veľkej Británie
© Twitter/Scuderia Ferrari
Matúš Pavlík
Matúš Pavlík6. 7. 2022

Stráca Ferrari pôdu pod nohami už aj na „vlastnom území“? Chyby, ktorých sa tím a stratégovia v Silverstone dopustili, mali odozvu nielen medzi stále frustrovanejšími fanúšikmi, ale aj vo vnútri stajne. Mnohí muži a ženy v červenom vraj nemali žiadnu chuť oslavovať víťazstvo s Carlosom Sainzom.

Toto sú situácie, keď si talianske médiá i verejnosť na Ferrari priam zgustnú. Scuderia sa v nedeľných pretekoch rozhodovala absolútne podivne a naozaj máloktoré rozhodnutia dávali zmysel. Ferrari síce nakoniec vyhralo, ale bolo to jedno z najsmutnejších víťazstiev talianskeho celku za posledné roky.

Tento tím mal našliapnuté k pomerne jasnému double, avšak odmietol ho. A čo viac, Ferrari opäť poškodilo šance Charlesa Leclerca na titul. Monacký pretekár vinou svojho tímu opäť stratil hromadu bodov a po skončení veľkej ceny len ťažko skrýval sklamanie. Ako teraz ukazujú talianske zdroje, rozhodne nebol sám.

„Bolo mi povedané – a je to zdroj, ktorému verím –, že sa bezprostredne po pretekoch odohral v boxoch Ferrari nepríjemný incident. Časť personálu sa – aspoň spočiatku – odmietla zúčastniť pódiovej ceremónie a tradičného fotenia,“ napísal žurnalista Alberto Antonini na stránkach portálu FormulaPassion.it.

„Ak je to pravda, tak mám obavy, že to nie je pozitívny signál. Drobná a zdravá rivalita vo vnútri garáže je fajn. Je fajn, keď každý mechanik a inžinier stojí za ‚svojím‘ jazdcom, ale spoločným cieľom musí byť víťazstvo,“ dodal Antonini.

Rivalita vo vnútri tímu nie je ničím neobvyklým. Garáž každej stajne je rozdelená na dve polovice. Časť mechanikov a inžinierov je určená výhradne na prácu na jednom aute a stará sa len o jedného pilota. Chtiac-nechtiac sa rivalita vo vnútri garáže vytvára, ale nesmie prerásť do otvoreného boja. Spoločným a hlavným cieľom je beztak víťazstvo v Pohári konštruktérov.

Ťažko však bude Mattia Binotto niekoho presviedčať, že je všetko v poriadku, keď si sám hneď po pretekoch počkal na Charlesa Leclerca, aby mu niečo so zdvihnutým ukazovákom pripomenul.

„Chcel ma rozveseliť. To je všetko,“ povedal Leclerc po pretekoch, čo mu však „nezožral“ asi nikto.

Súvisiace články

Diskusia